Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Τομάτες με τυρί και κιμά

Δημοσίευση 6 Σεπτεμβρίου 2013, 06:56 / Ανανεώθηκε 6 Σεπτεμβρίου 2013, 06:24
Τομάτες με τυρί και κιμά
Facebook Twitter Whatsapp

Τομάτες με τυρί και κιμά

Μια διαφορετική αντίληψη για τα γεμιστά, σε μια νέα απόπειρα, ένα νέο επεισόδιο στο “κυνήγι” της γεύσης…

Υλικά

  • 8 μέτριες τομάτες
  • 1/2 κιλό κιμάς
  • 2 φέτες ψωμιού
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 1/2 φλ. παρμεζάνα τριμμένη
  • αλάτι, πιπέρι
  • μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • 1 φλ. ψίχα ψωμιού τριμμένη
  • 4 κουτ. λιωμένο βούτυρο

Εκτέλεση

  1. Ανοίξτε τις τομάτες από την πλευρά του κοτσανιού, αφαιρέστε το εσωτερικό. Σοτάρετε τον κιμά με λίγο κρεμμύδι και βούτυρο.
  2. Προσθέστε την ψίχα του ψωμιού μουσκεμένη, τα αυγά χτυπημένα, το τυρί τριμμένο, τα καρυκεύματα και το λιωμένο σκόρδο.
  3. Αναμείξτε καλά όλα τα παραπάνω και στη συνέχεια γεμίστε με αυτά τις τομάτες. Ρίξτε από πάνω την ψίχα του ψωμιού και το λιωμένο βούτυρο.
  4. Ψήστε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσουν και πριν ξεραθούν οι τομάτες.