Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Λαβράκι φιλέτο στη σχάρα με σάλτσα vierge

Δημοσίευση 28 Μαρτίου 2017, 13:47 / Ανανεώθηκε 28 Μαρτίου 2017, 13:16
Λαβράκι φιλέτο στη σχάρα με σάλτσα vierge
Facebook Twitter Whatsapp

Κόβουμε τις ντομάτες στα δύο, αφαιρούμε τα σπόρια, έπειτα τις ψιλοκόβουμε. Πλένουμε το μαϊντανό και τον 

Υλικά

  • 4  φιλέτα λαβράκι 

για τη σάλτσα vierge:

  • 2 μέτριες ντομάτες
  • 1 φρέσκο ​​κρεμμυδάκι
  • χυμός ενός λεμονιού
  • 1/4 ματσάκι μαϊντανό (όχι σγουρό)
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι

Εκτέλεση

για τη σάλτσα

Κόβουμε τις ντομάτες στα δύο, αφαιρούμε τα σπόρια, έπειτα τις ψιλοκόβουμε. Πλένουμε το μαϊντανό και τον ψιλοκόβουμε, στύβουμε το λεμόνι και 

ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι.

 Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το αλάτι.

για το ψάρι

Ζεσταίνουμε το πλατό της ψησταριάς. Στεγνώνουμε το ψάρι με χαρτί κουζίνας, ραντίζουμε με ελαιόλαδο. Τοποθετούμε το ψάρι στο πλατό για 5-6 λεπτά από την μερία που έχει το δέρμα και 3-4 από την άλλη μεριά.

Το περιχύνουμε με τη σάλτσα. 

Tip: Μπορείτε να προσθέσετε μια κουταλιά σούπας τριμμένη πιπερόριζα ή λίγη φρέσκια μέντα. Αντί για μαϊντανό μπορείτε να βάλετε άνηθο.