Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Των Βαΐων: Μπακαλιάρος πλακί!

Δημοσίευση 31 Μαρτίου 2017, 15:22 / Ανανεώθηκε 2 Απριλίου 2017, 21:23
Των Βαΐων: Μπακαλιάρος πλακί!
Facebook Twitter Whatsapp

Απλώνετε σε πυρίμαχο σκεύος τα κρεμμύδια και τα μισά σκόρδα ανακατεμένα. Πασπαλίζετε με το μισό μαϊντανό. 

Υλικά

  • 1 κιλό φιλέτο μπακαλιάρου ξαρμυρισμένο και κομμένο σε μερίδες
  • ½ κιλό κρεμμύδια σε ροδέλες
  • 7-8 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
  • 2 φλιτζάνια ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • ½-3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Απλώνετε σε πυρίμαχο σκεύος τα κρεμμύδια και τα μισά σκόρδα ανακατεμένα. Πασπαλίζετε με το μισό μαϊντανό. 

Τοποθετείτε από πάνω τα κομμάτια του μπακαλιάρου και πασπαλίζετε με τα υπόλοιπα σκόρδα και τον υπόλοιπο μαϊντανό. Περιχύνετε με τον ντοματοπελτέ αραιωμένο σε 1/2 φλιτζάνι νερό, τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τη δάφνη, πασπαλίζετε με τη ζάχαρη, πιπερώνετε (δεν αλατίζετε είναι αλμυρός ακόμα ο μπακαλιάρος) και περιχύνετε με ελαιόλαδο. Ψήνετε το φαγητό στο φούρνο στους 180°C για 40 λεπτά περίπου

Πασπαλίζετε με λίγο ακόμη φρέσκο μαϊντανό και σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου. Συνοδεύετε με μια ωραία πατατοσαλάτα ή πράσινη σαλάτα.

olivemagazine.gr