Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Nτομάτες γεμιστές με ρύζι και κιμά

Δημοσίευση 6 Απριλίου 2017, 16:22 / Ανανεώθηκε 18 Απριλίου 2017, 16:28
Nτομάτες γεμιστές με ρύζι και  κιμά
Facebook Twitter Whatsapp

Στην κλασσική εκδοχή των γεμιστών, ο σεφ Δ. Σκαρμούτσος προσθέτει και κιμά… 

Στην κλασσική εκδοχή των γεμιστών, ο σεφ Δ. Σκαρμούτσος προσθέτει και αρνίσιο κιμά… 

Υλικά

  • 4 ντομάτες
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο + επιπλέον για πασπάλισμα
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 200 γρ. κιμάς 
  • 1 κ.γ. κανέλα, τριμμένη
  • 2 κ.σ. πουρές ντομάτας
  • 50 γρ. ρύζι μακρύκοκκο
  • 100 ml ζωμός κοτόπουλου
  • 4 κ.σ. άνηθος, κομμένος
  • 2 κ.σ. μαϊντανός, κομμένος
  • 1 κ.σ. δυόσμος, κομμένος

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180. Κόβουμε τις κορυφές από τις ντομάτες και τις κρατάμε.  Με ένα κουτάλι βγάζουμε προσεκτικά το εσωτερικό τους, ώστε να μην τρυπήσουμε το δέρμα τους.

Ψιλοκόβουμε το εσωτερικό τους και κρατάμε τους χυμούς. Πασπαλίζουμε την εσωτερική τους κοιλότητα με ζάχαρη και τις βάζουμε σε ένα ταψί.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να μην πάρουν χρώμα.

Προσθέτουμε τον κιμά, την κανέλα και τον πουρέ ντομάτας, δυναμώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσει ο κιμάς.

Ρίχνουμε και το εσωτερικό από τις ντομάτες στο τηγάνι, μαζί με τους χυμούς τους, το ρύζι και το ζωμό και αλατοπιπερώνουμε καλά.

Βράζουμε και μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και τα υγρά να εξατμιστούν.

Αφήνουμε λίγο στην άκρη να κρυώσει και προσθέτουμε τα μυρωδικά. Γεμίζουμε τις ντομάτες, τις κλείνουμε με το καπάκι τους, περιχύνουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο, βάζουμε 3 κ.σ. νερό στο ταψί και ψήνουμε για 35 λεπτά.

koolnews.gr

Πηγή: koolnews.gr