Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Ελληνικό αρνίσιο μπέργκερ με φέτα και πάστα ελιάς

Δημοσίευση 19 Σεπτεμβρίου 2017, 15:36 / Ανανεώθηκε 19 Σεπτεμβρίου 2017, 15:43
Ελληνικό  αρνίσιο μπέργκερ με φέτα και πάστα ελιάς
Facebook Twitter Whatsapp

Πλάθουμε τον κιμά προσθέτοντας όλα τα υλικά. Φτιάχνουμε μπιφτέκια των 220 γρ. και ψήνουμε σε σχάρα.

Υλικά

 

  • Κιμάς από αρνί και μοσχάρι 40/60

για 1 κιλό κιμά

 

  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα και σωταρισμένα σε ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. σκόρδο τριμμένο
  • Αρκετός ψιλοκομμένος μαιδανός
  • 60 γρ μουστάρδα απλή
  • 60 χλ κρασί λευκό
  • 30 γρ κέτσαπ
  • Αλάτι-πιπέρι-ρίγανη
  • Γαλέτα ή μουλιασμένο ψωμί
  • 3 αυγά

Εκτέλεση

Πλάθουμε τον κιμά προσθέτοντας όλα τα υλικά. Φτιάχνουμε μπιφτέκια των 220 γρ. και ψήνουμε σε σχάρα.

Αλοίφουμε το πάνω ψωμάκι με λίγο πάστα ελιάς. Αρχίζουμε με ένα φύλλο μαρούλι. Πάνω από το μπέργκερ βάζουμε ένα κομμάτι τυρί φέτα και τελειώνουμε στον φούρνο ή στην σαλαμάνδρα (λίγο λάδι και ρίγανη δεν βλάπτει!!!) και μια φέτα ντομάτας.

Σερβίρουμε με μανιτάρια σωτέ και πατάτες ΨΗΤΕΣ!

feelcook.com

Πηγή: feelcook.com