Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Κοτόπουλο με πέννες και λιαστή ντομάτα

Δημοσίευση 6 Οκτωβρίου 2017, 14:05 / Ανανεώθηκε 6 Οκτωβρίου 2017, 14:54
Κοτόπουλο με πέννες και λιαστή ντομάτα
Facebook Twitter Whatsapp

Μια συνταγή για ένα γρήγορο, εύκολο και νοστιμότατο πιάτο για το καθημερινό τραπέζι.

Υλικά

 

  • 1/2 πακέτο (250 γρ.) πέννες
  • 200 γρ. φιλέτο κοτόπουλου κομμένο σε κύβους ή μακρόστενα κομματάκια
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες
  • 1 κ.σ. κουκουνάρι
  • 1 κ.γ. ψιλοκομμένο εστραγκόν
  • 1 φλ. του τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ λευκό κρασί
  • 2 κ.σ. γραβιέρα γλυκιά τριμμένη
  • αλάτι πιπέρι

 Εκτέλεση

Βράζετε τις πέννες, σε μπόλικο, κοχλαστό, αλατισμένο νερό για 8 λ. Κρατάτε από τη κατσαρόλα 1 φλ. τσαγιού από το νερό που τις βράσατε και τις στραγγίζετε.
Στην ίδια κατσαρόλα, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κοτόπουλο για 3-4 λ περίπου μέχρι να ροδίσει απ” όλες τις πλευρές. Προσθέτετε το κρεμμυδάκι, τη λιαστή ντομάτα, το κουκουνάρι και το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας για 1 λ ακόμα.

Σβήνετε με το κρασί και μόλις εξατμισθεί, ρίχνετε τη κρέμα γάλακτος, το νερό που κρατήσατε από τις πέννες, αλατοπίπερο και το εστραγκόν. Βράζετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.

Ρίχνετε στη κατσαρόλα τις πέννες και το τριμμένο τυρί, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε το φαγητό πασπαλισμένο (προαιρετικά) με επιπλέον τριμμένη γραβιέρα.

neolaia.gr

Πηγή: neolaia.gr