Ζεστή πατατοσαλάτα με λουκάνικα
Νόστιμο ορεκτικό ή συνοδευτικό για κρασί και μπίρα.
Υλικά συνταγής
600 γρ. πατάτες στρογγυλές, πλυμένες καλά
200 γρ. λουκάνικα τύπου Φρανκφούρτης, ζεματισμένα, κομμένα σε ροδέλες
150 γρ. αρακάς βρασμένος (προαιρετικά)
Για τη σάλτσα
100ml κρέμα γάλακτος
100ml γιαούρτι
3 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
80 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη σε λεπτό τρίφτη
3 κουταλιές της σούπας ξίδι από λευκό κρασί
αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για το σερβίρισμα
4 κουταλιές της σούπας δενδρολίβανο ή τσάιβ ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι κομμένο σε φετάκια
Εκτέλεση συνταγής
Καθαρίζετε και κόβετε τις πατάτες στη μέση σε μεγάλα κομμάτια. Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζετε τις πατάτες 20΄-25΄ μέχρι να μαλακώσουν. (Μην τις βράσετε πολύ, πρέπει να κρατάνε).
Στο μεταξύ ετομάζετε τη σάλτσα χτυπώντας στο μπλέντερ την κρέμα γάλακτος, το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το τυρί, το ξίδι μέχρι να ομογενοποιηθούν τα παραπάνω υλικά. Ρίχνετε το μείγμα της σάλτσας σ’ ένα μεγάλο μπολ σαλάτας. Προσθέτετε στη σάλτσα λίγο αλάτι και αρκετό μαύρο πιπέρι.
Στραγγίζετε τις πατάτες, τις τοποθετείτε και αυτές στο μπολ. Ρίχνετε κατόπιν τα λουκάνικα και τον αρακά και ανακατεύετε καλά. Σερβίρετε αμέσως γαρνίροντας με το κρεμμύδι και το δεντρολίβανο ή τα τσάιβ.
Δείτε ακόμη: Πατατοσαλάτα με άνηθο και σάλτσα γιαουρτιού
ΠΗΓΗ: icookgreek.com
ολες οι ειδησεις
- Kαλαμάτα: Πέθανε η Μαρία που σαν βρέφος είχε επιβιώσει από τον καταστροφικό σεισμό του 1986
- Γιάννης Στουρνάρας: «Τώρα μπορώ να κοιμάμαι τα βράδια, χωρίς να ανησυχώ για δημοσιονομική αστάθεια»
- Γάζα: Ισραηλινοί βομβάρδισαν τηλεοπτικό συνεργείο – Ακρωτηριάστηκε κάμεραμαν (Σκληρό βίντεο)
- Κλόε Καρντάσιαν: Οι ακόλουθοί της στα social media της στέλνουν συλλυπητήρια
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr