current views are: 2

19 Ιανουαρίου 2019
Δημοσίευση13:41

Πίτσα με μπέικον και κρεμμύδια

Η τέλεια γευστική παρέα για το Σαββατόβραδο

Δημοσίευση 13:41’
αρθρο-newpost

Η τέλεια γευστική παρέα για το Σαββατόβραδο

Υλικά συνταγής

1 βάση για πίτσα έτοιμη ή 1/2 δόση σπιτική ζύμη σύμφωνα με τη βασική συνταγή
2 μεγάλα κρεμμύδια, καθαρισμένα και κομμένο σε ροδέλες
150 γρ. ρικότα (ιταλικό φρέσκο τυρί) ή ανθότυρο
80 γρ. ροκφόρ λιωμένο με πιρούνι
150 ml κρέμα γάλακτος
αλάτι
πιπέρι
170 γρ. μπέικον
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
 
Εκτέλεση συνταγής

Βάζετε τη ζύμη ταψάκι αλειμμένο με λάδι και ελαφρά αλευρωμένο. Σοτάρετε τα κρεμμύδια σε 3 κουταλιές ελαιόλαδο και τα αφήνετε να κρυώσουν σε ένα μπολ.

Προσθέτετε στο μπολ με τα κρεμμύδια, τα τυριά, την κρέμα γάλακτος, λίγο αλάτι και αρκετό πιπέρι. Αφήνετε το μείγμα να μείνει για 20’. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200° C.

Απλώνετε το μείγμα με τα τυριά, τα κρεμμύδια και την κρέμα πάνω στη ζύμη από άκρη σε άκρη. Κόβετε το μπέικον σε μεγάλα κομμάτια και τα σκορπίζετε από πάνω. Ραντίζετε με το υπόλοιπο λάδι. Ψήνετε για 25’-35’ ανάλογα με το πάχος της ζύμης. 

Περισσότερες ιδέες για σπιτικές πίτσες εδώ


σχετικα αρθρα