Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Αρνάκι φούρνου με πατάτες

Δημοσίευση 10 Φεβρουαρίου 2019, 15:46 / Ανανεώθηκε 10 Φεβρουαρίου 2019, 15:48
Αρνάκι φούρνου με πατάτες
Facebook Twitter Whatsapp

Το αγαπημένο κυριακάτικο φαγητό στη λαδόκολλα γίνεται ακόμη πιο ζουμερό

Υλικά συνταγής

μπουτάκια αρνίσια: 2 γύρω στο 1 κιλό το καθένα
σκόρδο: 5-6 σκελίδες
ρίγανη ή δεντρολίβανο: τριμμένο, φρέσκο ή ξερό
κεφαλογραβιέρα: 150 γρ. σε κύβους (προαιρετικά)
πιπέρι: 1 κουταλάκι σε κόκκους
αλάτι: χοντρό θαλασσινό
βούτυρο: 2 κουταλιές της σούπας λιωμένο
ελαιόλαδο: 1/2 φλιτζάνι
πατάτες: 1 κιλό, κομμένες σε ισομεγέθη κομμάτια
λαδόκολλα ή αντικολλητικό χαρτί: 1 κιλό κομμένες κυδωνάτες για το ψήσιμο
 
Εκτέλεση συνταγής

Ζητάτε από τον κρεοπώλη σας να ξεκοκαλίσει τα μπουτάκια. Τα τρυπάτε με ένα μυτερό μαχαίρι σε διάφορα σημεία, τα αλατίζετε και μπήγετε μέσα σε κάθε τρύπα 1/2 σκελίδα σκόρδου. Πασπαλίζετε εσωτερικά τη σχισμή με μπόλικο δεντρολίβανο ή ρίγανη και σκορπίζετε κατά μήκος τους κύβους του τυριού και το πιπέρι.

Κλείνετε τα μπουτάκια σφιχτά, ράβοντάς τα με κλωστή. Τα αλείφετε με το βούτυρο, τα πασπαλίζετε με δεντρολίβανο ή ρίγανη και τα τοποθετείτε πάνω σε λαδόκολλα ή αντικολλητικό χαρτί αλειμμένο με λάδι. Μοιράζετε γύρω γύρω τις πατάτες.

Αλατοπιπερώνετε τις πατάτες, τις πασπαλίζετε με ρίγανη ή δεντρολίβανο και τις περιχύνετε με το λάδι. Κλείνετε τα αντικολλητικά χαρτιά και τα τοποθετείτε σε μεγάλο ταψί. Τα ψήνετε στους 180° C για 2 ώρες περίπου, ανοίγοντας το χαρτί τα τελευταία 20΄ του ψησίματος. Σερβίρετε το κρέας κομμένο σε φέτες, γαρνίροντας με πατάτες.
 
Συμβουλή Το αγαπημένο κυριακάτικο φαγητό της ελληνικής οικογένειας στη λαδόκολλα γίνεται ζουμερό και τρυφερό και οι πατάτες παίρνουν γαργαλιστική μυρωδιά.

Δείτε ακόμη: Αρνίσια παϊδάκια λαδορίγανη και πατάτες ψητές με τη φλούδα