Ρεβίθια σούπα με καρότα και λεμόνι
Τα όσπρια μας κάνουν καλό, οι σούπες μας ζεσταίνουν. Καιρός να φτιάξουμε παραδοσιακή ρεβιθόσουπα…
Τα όσπρια μας κάνουν καλό, οι σούπες μας ζεσταίνουν. Καιρός να φτιάξουμε παραδοσιακή ρεβιθόσουπα…
Υλικά συνταγής
ρεβίθια: 500 γρ.
κρεμμύδια ξερά: 2 κομμένα σε λεπτές φέτες
καρότα: 2 ψιλοκομμένα
ελαιόλαδο: 1 φλιτζάνι του τσαγιού
αλάτι: 1 κουταλιά της σούπας
πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
δάφνη: 2 φύλλα
σόδα μαγειρική: λίγη (προαιρετικά)
κύβος λαχανικών: 1
λεμόνι: 1, ο χυμός
Εκτέλεση συνταγής
Μουσκεύετε τα ρεβίθια σε άφθονο νερό, στο οποίο αν θέλετε διαλύεται και λίγη σόδα, για 8-10 ώρες τουλάχιστον. Ξεπλένετε τα ρεβίθια, τα στραγγίζετε και τα τρίβετε να φύγουν οι φλούδες τους.
Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια και τα καρότα (προαιρετικά), προσθέτετε τα ρεβίθια, το αλάτι, το πιπέρι και τα φύλλα δάφνης. Ρίχνετε νερό τόσο όσο να σκεπάσει τα όσπρια πολύ καλά (τουλάχιστον 4 – 5 δάχτυλα) και προσθέτετε τον κύβο λαχανικών.
Μισοσκεπάζετε την κατσαρόλα με το καπάκι της και βράζετε τα ρεβίθια για 1½ – 2 ώρες, μέχρι να αρχίσουν να χυλώνουν. Προσθέτετε τον χυμό λεμονιού και σερβίρετε σε βαθιά πιάτα.
Δείτε ακόμη: Ρεβίθια-Πώς μας ωφελούν και πώς τα μαγειρεύουμε
ολες οι ειδησεις
- Έκτακτο δώρο Πάσχα – Ποιοι παίρνουν 350 ευρώ
- Πομπηία: Νέα ευρήματα αποκαλύπτουν τη ζωή των Ρωμαίων – Οι εκπληκτικές τοιχογραφίες και η μαύρη αίθουσα
- Scorpios Bar: «Η παρεξήγηση ανήκει πια στο παρελθόν» – Τα βρήκε η «Παμ» με την ιδιοκτήτρια
- Μελισσανίδης: «Να λατρεύετε και προστατεύετε την ΑΕΚ και στα 1000 χρόνια της – Γειά σου ΑΕΚάρα μου!»
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr