current views are: 2

24 Φεβρουαρίου 2019
Δημοσίευση11:53

Ώρα για αχνιστή κρεατόσουπα

Άγριος καιρός, καιρός για …κατσαρόλα

Δημοσίευση 11:53’
αρθρο-newpost

Άγριος καιρός, καιρός για …κατσαρόλα

Υλικά συνταγής

1 κιλό μοσχάρι κατάλληλο για βραστό (ποντίκι, ελιά) κομμένο σε μερίδες
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 μεγάλα καρότα χονδροκομμένα
2-3 πατάτες χονδροκομμένες
3 κλωνάρια σέλινο ή 1 κλωνάρι σέλερι χονδροκομμένο
1 1/2 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
1 πιπεριά σε ροδέλες
1 ντομάτα σε φέτες ή 100 γρ. ντοματίνια
αλάτι, πιπέρι, λίγοι κόκκοι μπαχάρι, χυμός λεμονιού
 
Εκτέλεση συνταγής

Βράζετε 1 1/2 λίτρο νερό στο οποίο έχετε προσθέσει αλάτι και ρίχνετε το κρέας. Το ξαφρίζετε καλά και όταν σταματήσει να βγάζει αφρό, προσθέτετε το λάδι, την ντομάτα, την πιπεριά και το κρεμμύδι. Βράζετε 35′. 

Στη συνέχεια, προσθέτετε τα καρότα, τις πατάτες, το πιπέρι, το μπαχάρι και το σέλινο ή το σέλερι. Συνεχίζετε το βράσιμο για τουλάχιστον 30′ ακόμη, ανάλογα με το πόσο ζουμί θέλετε να αφήσετε το τέλος, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσει τελείως το μοσχαράκι και τα λαχανικά -αν χρειάζεται ενδιάμεσα συμπληρώνετε με λίγο νεράκι. 

Αλατοπιπερώνετε τη σούπα, αν χρειάζεται, ρίχνετε μπόλικο χυμό λεμονιού και τη σερβίρετε ζεστή.

Δείτε εδώ περισσότερες συνταγές για σούπες


σχετικα αρθρα