current views are: 1

15 Μαρτίου 2019
Δημοσίευση18:19

Τα τέλεια γεμιστά ψωμάκια στο φούρνο ή το γκριλ

Νόστιμη ιδέα με κιμά, αυγά, ντομάτα και τυρί που λιώνει

Δημοσίευση 18:19’
αρθρο-newpost

Νόστιμη ιδέα με κιμά, αυγά, ντομάτα και τυρί που λιώνει

Υλικά συνταγής

2 κουταλιές βούτυρο
400 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος και χοιρινός ανάμεικτος
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κύβος λαχανικών, διαλυμένος σε 1 φλιτζάνι νερό
5 μεγάλα στρογγυλά αφράτα ψωμάκια
10 φέτες κίτρινο τυρί
5 κουταλάκια κέτσαπ ή σάλτσα ντομάτας
2 ντομάτες, κομμένες σε ροδέλες
2 αυγά βραστά, σφιχτά και ψιλοκομμένα
2 κουταλιές μαϊντανός, ψιλοκομμένος
αλάτι, λίγη πάπρικα
 
Εκτέλεση συνταγής

Ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε τον κιμά μαζί με το κρεμμύδι. Προσθέτετε τον κύβο λαχανικών και λίγο νερό και βράζετε μέχρι να μαλακώσει ο κιμάς και να εξατμιστούν τα υγρά. Αφήνετε τον κιμά να κρυώσει. 

Κόβετε ένα καπάκι από κάθε ψωμάκι και αδειάζετε προσεκτικά την ψίχα του. Κόβετε ένα μικρό στρογγυλό δισκάκι στη διάμετρο του ψωμιού από τις 5 φέτες του τυριού και ψιλοκόβετε ό,τι περισσέψει από κάθε φέτα. 

Αλείφετε τον πάτο από τα ψωμάκια με λίγη κέτσαπ. Βάζετε σε κάθε ψωμάκι από ένα δισκάκι τυριού. Προσθέτετε τον κιμά, τα βραστά αυγά, το μαϊντανό και τα ψιλοκομμένα περισσεύματα τυριού. Πάνω από κάθε ψωμάκι βάζετε τις υπόλοιπες φέτες από το τυρί και ροδέλες ντομάτας. 

Πασπαλίζετε με λίγη πάπρικα και ψήνετε για λίγα λεπτά στο γκριλ ή το φούρνο, μέχρι να λιώσει το τυρί. Σερβίρετε τα γεμιστά ψωμάκια αμέσως να είναι ζεστά. 

Δείτε επίσης: Τυροψωμάκια με φέτα και γιαούρτι


σχετικα αρθρα