Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Πατάτες πενταράτες Ναξιώτικες

Δημοσίευση 31 Μαΐου 2019, 18:00 / Ανανεώθηκε 3 Ιουνίου 2019, 14:10
Πατάτες πενταράτες Ναξιώτικες
Facebook Twitter Whatsapp

Μια παραδοσιακή Ναξιώτικη συνταγή που παντρεύει τέλεια τις πατάτες με τη γραβιέρα και τα κρεμμύδια.

Υλικά συνταγής

1 ½ κιλό πατάτες Νάξου
½ κιλό κρεμμύδια ξερά
μπόλικο ελαιόλαδο Άλτις Κλασικό για το τηγάνι
100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (προαιρετικά)
100 γρ. γραβιέρα Νάξου τριμμένη
αλάτι

Εκτέλεση συνταγής

Πλύντε καλά τις πατάτες και κόψτε τις σε λεπτές φέτες (αν θέλετε μαζί με τη φλούδα τους). Καθαρίστε και κόψτε το κρεμμύδι σε πολύ λεπτές φέτες. Αλευρώστε τις αν θέλετε. Ρίξτε το 1 με 1 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο σε ένα μέτριο αλλά βαθύ τηγάνι, αφήστε το να θερμανθεί καλά και τηγανίστε τις πατάτες.

Μόλις αρχίζουν να παίρνουν χρώμα προσθέστε και τις αλευρωμένες φέτες των κρεμμυδιών και συνεχίστε το τηγάνισμά τους. Όταν τα κρεμμύδια χρυσίσουν και γίνουν τραγανά. με προσοχή τα βγάζετε όλα (πατάτες και κρεμμύδια) και τα ρίχνετε σε μία πιατέλα. Προσθέτετε αλάτι και την τριμμένη γραβιέρα και σερβίρετε.

Λίγα λόγια για τη συνταγή

Μια παραδοσιακή Ναξιώτικη συνταγή που παντρεύει τέλεια τις πατάτες με τη γραβιέρα και τα κρεμμύδια.

Πηγή: icookgreek.com