current views are: 1

11 Σεπτεμβρίου 2019
Δημοσίευση00:30

Παντζαρόσουπα με φέτα και πιπερόριζα (τζίντζερ)

Δυσκολία: μέτριο

Δημοσίευση 00:30’
αρθρο-newpost

Δυσκολία: μέτριο

Υλικά συνταγής

3 κουταλιές της σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
500 γρ. παντζάρια (οι βολβοί) καθαρισμένα
200 γρ. φέτα κομματιασμένη
3 ½ – 4 φλιτζάνια ζωμού κότας ή λαχανικών, έτοιμου ή σπιτικού
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπερόριζα (τζίντζερ) σε σκόνη
1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ
λίγο αλάτι
 
Εκτέλεση συνταγής

Κόβετε ένα παντζάρι σε 2-3 χονδρές φέτες και τρίβετε τα υπόλοιπα στον τρίφτη. Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε στο λάδι το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τζίντζερ.

Προσθέτετε τα παντζάρια, το ξίδι, το αλάτι, τη ζάχαρη και τα 3 ½ φλιτζάνια του τσαγιού ζωμό και βράζετε για 30’-35’, μέχρι να μαλακώσει και το παντζάρι σε φέτες. Αφαιρείτε τις φέτες και τις φυλάτε για το γαρνίρισμα.

 Σε μικρό μπολ αναμειγνύετε το κορν φλάουρ με 1 κουταλιά της σούπας κρύο ζωμό και ανακατεύτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτετε το διαλυμένο κορν φλάουρ στη σούπα και δένετε σε χαμηλή φωτιά χτυπώντας με το σύρμα των αυγών. Φιλτράρετε τη σούπα.
Ρίχνετε και τη φέτα, ανακατεύετε και μοιράζετε την παντζαρόσουπα σε βαθιά πιάτα. Γαρνίρετε με κυβάκια απ’ τις φέτες παντζαριού, κομματάκια ή τρίμμα φέτας και -αν θέλετε- λίγο μαϊντανό.

Συμβουλή

Οι άφθονες ίνες του παντζαριού συμβάλλουν στην καλύτερη λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Το παντζάρι είναι πολύ καλή πηγή ασβεστίου, σιδήρου, μαγγανίου, καλίου, ιωδίου, φωσφόρου, χαλκού, μαγνησίου, ψευδαργύρου και βιταμινών A, C, B1, B2, B3, B5, B6, B9 (φυλλικό οξύ), E, K. Το τζίντζερ έχει αντιοξειδωτικές, αντικαρκινικές και ανοσορρυθμιστικές ιδιότητες, βοηθάει στη μείωση της χοληστερίνης και στη ρύθμιση του σακχάρου, προστατεύει απ’ το κρυολόγημα, ευνοεί τη λιποδιάλυση και δίνει ενέργεια.

Πηγή: icookgreek.com
 


σχετικα αρθρα