Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Ψάρι φέτα αλά σπετσιώτα

Δημοσίευση 12 Σεπτεμβρίου 2019, 03:00 / Ανανεώθηκε 11 Σεπτεμβρίου 2019, 15:01
Ψάρι φέτα αλά σπετσιώτα
Facebook Twitter Whatsapp

Η πλούσια σκορδάτη σάλτσα που αγκαλιάζει το ψάρι ανατρέποντας τα κατεστημένα, μας οδηγεί να επιλέξουμε ένα ελαφρύ κόκκινο κρασί, όπως για παράδειγμα ένα Syrah με Κοτσιφάλι. 
 

Προετοιμασία: 30 λεπτά
Μαγείρεμα: 1 ώρα
Μερίδες: 4
Δυσκολία: εύκολο

Υλικά συνταγής

συναγρίδα ή σφυρίδα: 1½ κιλό, κομμένη σε φέτες ή φιλέτα
λεμόνι: 1
ελαιόλαδο: 1 φλιτζάνι
αλεύρι ή φρυγανιά: 1 κουταλιά της σούπας
κρεμμύδι: ξερό 1 κομμένο σε φετάκια
σκόρδο: 4 σκελίδες, ψιλοκομμένες
ντομάτες (ή ντοματάκια Κρήτης): 750 γρ. ώριμες
κρασί :λευκό ½ φλιτζάνι
μαϊντανός: ½ ματσάκι, ψιλοκομμένος
αλάτι: λίγο
πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
 
Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίζετε και πλένετε τις φέτες του ψαριού. Τις στεγνώνετε καλά. Στύβετε το λεμόνι για να πάρετε το χυμό του. Ξεφλουδίζετε τις ντομάτες, αφαιρείτε τους σπόρους και τα πολλά υγρά και τις ψιλοκόβετε. Χαράζετε με κοφτερό μαχαίρι και από τις δύο πλευρές τις φέτες του ψαριού (για να ψηθούν μέχρι μέσα). Τις βάζετε σε πιατέλα, τις τρίβετε με το χυμό λεμονιού και τις αλατοπιπερώνετε. Τις τοποθετείτε σε μεγάλο ταψί, περιχύνετε με το μισό λάδι, πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι ή φρυγανιά και τα αφήνετε να σταθούν 1 ώρα.

Βάζετε το υπόλοιπο μισό λάδι σε κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνετε και σοτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτετε την ντομάτα, το κρασί και το μαϊντανό, σκεπάζετε και σιγοβράζετε ώσπου να δέσει καλά η σάλτσα.

Περιχύνετε με αυτή τη σάλτσα ντομάτας τις φέτες ψαριού και ψήνετε στους 170 °C για 50 λεπτά περίπου, περιχύνοντάς τα πού και πού με το ζουμί τους.

Πηγή: icookgreek.com