current views are: 19

14 Σεπτεμβρίου 2019
Δημοσίευση20:59

Σκορπίνες βραστές με λαχανικά (σούπα)

Μερίδες: 5 Δυσκολία: μέτριο

 

Δημοσίευση 20:59’

Μερίδες: 5 Δυσκολία: μέτριο

 

Υλικά συνταγής

1 με 1 1/2 κιλό σκορπίνες, καθαρισμένες
2 μέτριες πατάτες κομμένες κυδωνάτες
2 μέτρια κρεμμύδια ξερά κομμένα στα τέσσερα
2-3 καρότα χονδροκομμένα, μακρόστενα
4-5 κλωνάρια σέλινο
1 ντομάτα κομμένη στα τέσσερα
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
1 λεμόνι

Εκτέλεση συνταγής

Σε μεγάλη κατασαρόλα ρίχνετε 1 με 1 1/2 λίτρο νερό και βάζετε πρώτα τα λαχανικά να βράζουν μαζί με το λάδι, αλάτι και πιπέρι. Τα αφήνετε σε μέτρια φωτιά για 25′ περίπου μέχρι να μαλακώσουν.

Αλατοπιπερώνετε καλά τις σκορπίνες και μόλις βεβαιωθείτε ότι τα λαχανικά μαλάκωσαν τις βάζετε κι αυτές στην κατσαρόλα. Συνεχίζετε το βράσιμο για άλλα 15′-20′.

Σερβίρετε το ψάρι με τα λαχανικά σε πιατέλα και το ζωμό σε βαθιά πιάτα, αφού του προσθέσετε χυμό λεμονιού.

Συμβουλή

1. Αν έχετε κατσαρόλα με καλαθάκι, προτείνεται να το χρησιμοποιήσετε απ’ την αρχή και για τα λαχανικά και για το ψάρι, καθώς το ψάρι δε χάνει το σχήμα του και ο ζωμός στο τέλος βγαίνει καθαρός.

2. Με τον ίδιο τρόπο κάνετε βραστά και άλλα ψάρια κατάλληλα για βράσιμο, όπως τον πιο οικονομικό μπακαλιάρο.

3. Τον ζωμό όσοι θέλουν μπορούν να τον αυγοκόψουν στη συνέχεια.

Πηγή: icookgreek.com


σχετικα αρθρα