Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Σαρδέλες σκορδάτες λαδορίγανη

Δημοσίευση 8 Οκτωβρίου 2019, 03:00 / Ανανεώθηκε 7 Οκτωβρίου 2019, 13:08
Σαρδέλες σκορδάτες λαδορίγανη
Facebook Twitter Whatsapp

Πάναπλη, μεσογειακή, σούπερ νόστιμη σύνταγη για ουζάκι ή δροσερό κρασάκι με πρωταγωνίστριες τις οκονομικές και τόσο υγιεινές σαρδέλες.

Μερίδες: 4 Δυσκολία: πολύ εύκολο

Υλικά συνταγής

1 κιλό σαρδέλες χοντρούλες, καθαρισμένες (μπορείτε να ζητήσετε απ' τον ιχθυοπώλη να σας τις καθαρίσει)
3-4 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 κουταλιά της σούπας ρίγανη
αλάτι, πιπέρι
 
Εκτέλεση συνταγής

Απλώνετε τις σαρδελίτσες στο ταψί. Σκορπίζετε το σκορδάκι. Ρίχνετε αλάτι, πιπέρι και τη ρίγανη. Προσθέτετε το λάδι. Ανακατεύετε καλά να πάνε παντού τα υλικά. Βάζετε και ½ ποτηράκι του κρασιού νερό και ψήνετε στους 180° C για περίπου 45'. Σερβίρετε, αν θέλετε, με λίγο λεμόνι.
Απολαύστε με: Ούζο

Πηγή: icookgreek.com