Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Σπιτικές κοτομπουκιές

Δημοσίευση 15 Νοεμβρίου 2019, 03:00 / Ανανεώθηκε 26 Νοεμβρίου 2019, 16:42
Σπιτικές κοτομπουκιές
Facebook Twitter Whatsapp

Τραγανά και νόστιμα, τα nuggets με τις νιφάδες βρώμης είναι ένα διασκεδαστικό finger food που αγαπάει τα λεμονάτα κρασιά.

Προετοιμασία: 10 λεπτά
Αναμονή: 1 - 2 ώρες
Ψήσιμο: 7 - 10 λεπτά
Μερίδες: 6
Δυσκολία: εύκολο

Υλικά συνταγής

φιλέτα από στήθος κοτόπουλου: 3 κομμένα σε μεριδάκια
αλεύρι: 1/3 του φλιτζανιού
αυγό: 1
νιφάδες βρώμης: 1 φλιτζάνι
σουσάμι (προαιρετικά): 1 κουταλιά της σούπας
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
αλάτι πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση συνταγής

Βάζετε σε βαθύ πιάτο το αλεύρι και το ανακατεύετε με το αλάτι και το πιπέρι. Σε άλλο βαθύ πιάτο χτυπάτε το αυγό ελαφρά και σε τρίτο τη ρίχνετε τη βρώμη, ανακατεμμένη με τον παπαρουνόσπορο ή το σουσάμι, αν χρησιμοποιήσετε.

Περνάτε τους κύβους του κοτόπουλου διαδοχικά, πρώτα από το αλεύρι, τινάζοντας να φύγει το επιπλέον, κατόπιν από το αυγό και τέλος από το μείγμα βρώμης, γυρίζοντάς τους από όλες τις πλευρές. Τοποθετείτε το παναρισμένο κοτόπουλο σε ταψί στρωμένο με λαδόχαρτο και το αφήνετε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.

Βάζετε ελαιόλαδο στο τηγάνι να ζεσταθεί καλά και τηγανίζετε τις κοτομπουκιές λίγες λίγες (προσοχή, δεν πρέπει να στριμωχτούν στο τηγάνι) για περίπου 2’-3’ από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρετε με πικάντικο ντιπ ντομάτας.

Πηγή: icookgreek.com