current views are: 7

28 Ιανουαρίου 2020
Δημοσίευση20:20

Μικρές κις με κρεμμύδια

Μερίδες: 6 Δυσκολία: εύκολο

Δημοσίευση 20:20’

Μερίδες: 6 Δυσκολία: εύκολο

Υλικά συνταγής

1 πακέτο σφολιάτα
2 κρεμμύδια, καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
500 ml κρέμα γάλακτος
3 αυγά χτυπημένα
1 φλιτζάνι του τσαγιού διάφορα τυριά μαλακά, τριμμένα (ένταμ, γκούντα, κασέρι)
½ φλιτζάνι του τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Κόβετε με κουπ πατ στρογγυλούς πάτους σφολιάτας διαμέτρου 12 εκ. και τα τοποθετείτε σε ατομικά φορμάκια για τάρτες διαμέτρου 8 εκ. ώστε να καλυφτεί ο πάτος και τα πλαϊνά. Τρυπάτε με πιρούνι τη σφολιάτα στα φορμάκια.

Σε άφθονο νερό ζεματίζετε 1΄-2΄ τα κρεμμύδια και τα στραγγίζετε καλά. Ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε τα κρεμμύδια και τα φρέσκα κρεμμυδάκια ελαφρώς. Προσθέτετε στο μείγμα των κρεμμυδιών τα μαλακά τυριά και το μοιράζετε στις φορμίτσες.

Χτυπάτε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και το πιπέρι και ρίχνετε λίγη ποσότητα σε κάθε φορμίτσα. Πασπαλίζετε με την παρμεζάνα. Ψήνετε στο φούρνο 20΄-25΄στους 180° C, μέχρις ότου οι τάρτες ροδίσουν ελαφρώς.

Πηγή: icookgreek.com


σχετικα αρθρα