Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Ζυμαρικά με μπρόκολο, σολομό και κρέμα

Δημοσίευση 24 Φεβρουαρίου 2020, 22:00 / Ανανεώθηκε 28 Φεβρουαρίου 2020, 10:01
Ζυμαρικά με μπρόκολο, σολομό και κρέμα
Facebook Twitter Whatsapp

Μερίδες: 6 Δυσκολία: εύκολο

Μερίδες: 6 Δυσκολία: εύκολο

Υλικά συνταγής

500 γρ. μακαρόνια σπαγγέτι ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας σας
500 γρ. μπουκετάκια μπρόκολου
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
600 γρ. σολομό φρέσκο χωρίς φλούδα και κόκκαλα
80 γρ. βούτυρο
200 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
80 γρ. μπλε τυρί λιωμένο με πιρούνι
250 ml κρέμα γάλακτος
50 γρ. κουκουνάρι καβουρντισμένο θρυμματισμένο στο μπλέντερ
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Ζεματίζετε το μπρόκολο και το στραγγίζετε καλά. Βράζετε σε λίγο το σολομό για 8΄και τον στραγγίζετε. Τον κόβετε σε μικρές μπουκιές.

Ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε κατόπιν το μπρόκολο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για λίγο ακόμη. Αλατοπιπερώνετε.

Βράζετε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και τα στραγγίζετε. Τα ξαναρίχνετε στην κατσαρόλα και τα ανακατεύετε με τα σοταρισμένα λαχανικά, το κουκουνάρι το σολομό και τα τυριά. Περιχύνετε με την κρέμα γάλακτος και πασπαλίζετε με πιπέρι και τον άνηθο.

Ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά  για 2’-3’ μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ανακατευθούν με  την κρέμα γάλακτος .

Πηγή: icookgreek.com