Υλικά συνταγής
- 1 κιλό χταπόδι (πλυμένο καλά και κομμένο σε μικρότερα κομμάτια)
- 12-14 κρεμμυδάκια στιφάδου, καθαρισμένα
- 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 250 γρ. ντοματάκι κονσέρβας
- 2 φύλλα δάφνης
- 3 κουταλιές της σούπας ξίδι βαλσαμικό
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Σε κατσαρόλα ρίχνετε το λάδι και αφού ζεσταθεί προσθέτετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Σοτάρετε, ανακατεύοντας, και μόλις μαραθούν, ρίχνετε και το χταπόδι. Συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να πάρει και το χταπόδι χρώμα κοκκινωπό και να έχουν σχεδόν απορροφηθεί τα υγρά του.
Στη συνέχεια προσθέτετε το ξίδι, το ντοματάκι, τη δάφνη, το αλάτι, τη ζάχαρη και το πιπέρι και τ΄αφήνετε να σιγοβράζουν, σκεπασμένα, μέχρι που το χταπόδι να μείνει με τη σάλτσα του και να τρυπιέται εύκολα με το πιρούνι. Θα πάρει σχεδόν 1 ώρα το βράσιμο. Σερβίρετε με ρύζι ή ζυμαρικά.
Πηγή: icookgreek.com
ολες οι ειδησεις
- Ο Γιάννης Κότσιρας στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ;
- Ανάλυση POLITICO: «Γι’ αυτούς τους λόγους η Ουκρανία χάνει τον πόλεμο με τη Ρωσία»
- Η δύναμη της φύσης: 142 λίτρα νερό ανά τετραγωνικό μέτρο χτύπησαν το Ντουμπάι μέσα σε μία μέρα
- UEFA: «Δεν υπάρχει κανένα θετικό δείγμα ντόπινγκ σε ποδοσφαιριστή» – Στην δικαιοσύνη ο Ιωαννίδης για την παραπληροφόρηση
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr