Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Κεμπάπ με σως γιαουρτιού και πέστο βασιλικού

Δημοσίευση 17 Ιανουαρίου 2018, 19:56 / Ανανεώθηκε 17 Ιανουαρίου 2018, 22:05
Κεμπάπ με σως γιαουρτιού και πέστο βασιλικού
Facebook Twitter Whatsapp

Ένα πεντανόστιμο πιάτο … Κεμπάπ με σάλτσα γιαουρτιού και πέστο βασιλικού.Μια εύκολη συνταγή για ένα πικάντικο και νόστιμο φαγητό. Συνοδέψτε το με τη σάλτσα γιαουρτιού πίτες, σαλάτα και πατάτες τηγανιτές και απολαύστε ένα πλήρες γεύμα. 

Υλικά 

 

για το κεμπάπ

 

  • 1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
  • 3 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • 1/2 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
  • 4 κ.σ. σάλτσα πέστο
  • 2 κ.γ. κύμινο
  • ξύσμα 2 λεμονιών
  • 2 κ.σ. κουκουνάρι
  • 2 ασπράδια
  • αλάτι – πιπέρι

για τη σως γιαουρτιού

 

  • 1 φλ. τσαγιού στραγγιστό γιαούρτι
  • 2 κ.σ. σάλτσα πέστο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση 

Για το κεμπάπ: Ζυμώνουμε τον κιμά με όλα τα υλικά της συνταγής. Αλατοπιπερώνουμε και αν το μείγμα είναι λίγο αραιό, προσθέτουμε λίγη γαλέτα για να σφίξει ο κιμάς.

Πλάθουμε τα κεμπάπ, τα περνάμε στα ξύλινα καλαμάκια και τα ψήνουμε στον φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 λ. Παράλληλα κόβουμε τις πίτες σε μικρότερα κομμάτια και τις ψήνουμε για 10 λ στον φούρνο.

Για τη σως γιαουρτιού: Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε με σαλάτα , πατάτες τηγανιτές , αραβικές πίτες.

sintayes.gr

Πηγή: sintayes.gr