current views are: 12

26 Απριλίου 2018
Δημοσίευση09:42

Ώρα για ουζάκι; Γαρίδες σαγανάκι με φέτα!

Από τα πιο αγαπημένα σαγανάκια με θαλασσινά.

Δημοσίευση 09:42’

Από τα πιο αγαπημένα σαγανάκια με θαλασσινά.

Υλικά συνταγής

  • 800-1.000 γρ. γαρίδες, καθαρισμένες (καλύτερα με τις ουρές)
  • 2 ντομάτες μέτριες (250-350 γρ.) το καλοκαίρι ή μισό κουτί αποφλοιωμένο ντοματάκι τις άλλες εποχές -αν θέλετε προσθέτετε και μερικά ντοματίνια ψιλοκομμένα
  • 1 ξερή πιπερίτσα τσίλι
  • 4-5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 χούφτα φρέσκο, πλατύφυλλο βασιλικό (ή μαϊντανό)
  • 200 γρ. τριμμένη φέτα
  • λίγο ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

1. Τσιγαρίζουμε το σκόρδο και και τσίλι σε λίγο λάδι και πριν ροδίσει το σκόρδο προσθέτουμε την ντομάτα, το βασιλικό ή το μαιντανό, αλάτι και πιπέρι. Οταν σφίξει λίγο η σάλτσα μας, ρίχνουμε τις γαρίδες για 5-6 λεπτά. Τελευταία προσθέτουμε τη φέτα, για πολύ λίγο, μέχρι να λιώσει κάπως.

2. Εναλλακτικά: Στο στάδιο πριν να ρίξουμε τη φέτα, μεταφέρουμε το μείγμα σε πυρέξ και το αφήνουμε. Λίγο πριν την ώρα του φαγητού, ρίχνουμε τη φέτα από πάνω και ψήνουμε 5-10 λεπτά στο φούρνο να λιώσει λίγο το τυρί.

 


σχετικα αρθρα