Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Κεμπάπ κοτόπουλου με μπέικον

Δημοσίευση 23 Αυγούστου 2018, 18:38 / Ανανεώθηκε 23 Αυγούστου 2018, 18:38
Κεμπάπ κοτόπουλου με μπέικον
Facebook Twitter Whatsapp

Απολαυστικά κοτο-κεμπάπ για την παρέα

Υλικά συνταγής

κιμάς κοτόπουλου: 700 γρ.
μπέικον: 7 φέτες, ψιλοτριμμένο στο μπλέντερ ή ψιλοκομμένο
κρεμμύδια: 2, ψιλοκομμένα
αυγά: 2
ψωμί: 4 φέτες, μπαγιάτικο, μουσκεμένο σε νερό ή γάλα
μαϊντανός: 2 κουταλιές της σούπας, ψιλοκομμένος
αλάτι, πιπέρι: όσο θέλετε
ελαιόλαδο: 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
 
Εκτέλεση συνταγής

Στραγγίζετε το ψωμί καλά, στύβοντάς το με τα χέρια σας. Ανακατεύετε τον κιμά κοτόπουλου με το μπέικον, το ψωμί και το κρεμμύδι μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά. Προσθέτετε τα αυγά, 4 κουταλιές της σούπας λάδι, το μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι και ζυμώνετε. Αφήνετε το μείγμα του κιμά για 2 ώρες στο ψυγείο.

Πλάθετε 12 μακρόστενα μπιφτέκια και τα περνάτε σε καλαμάκια ξύλινα ή μεταλλικά. Τα αραδιάζετε σε λαδωμένο ταψί και τα περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι. Τα ψήνετε στην ψηστιέρια, το γκριλ ή το φούρνο μέχρι να ροδίσουν απ' όλες τις πλευρές. Τα σερβίρετε μαζί με ψημένες πίτες, έτοιμες ή σπιτικές, που έχετε νοστιμίσει με λίγη λαδορίγανη και αλάτι.