Ομελέτα με πατάτες στο φούρνο
Όταν η παρέα είναι μεγάλη…
Υλικά συνταγής
500 γρ. πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε ροδέλες
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
300 γρ. γραβιέρα κομμένη σε φέτες
4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
8 αυγά
200 ml κρέμα γάλακτος ή γάλα εβαπορέ
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση συνταγής
Βράζετε τις πατάτες 10′ σε αλατισμένο νερό και τις στραγγίζετε. Βουτυρώνετε ένα ταψί και λιώνετε το υπόλοιπο βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι. Ρίχνετε μέσα το κρεμμύδι και το σοτάρετε ελαφρά.
Βγάζετε το κρεμμύδι με τρυπητή κουτάλα και προσθέτετε στο τηγάνι τις πατάτες. Τις αφήνετε να σοταριστούν ελαφρά 2-3′ γυρίζοντας τις προσεκτικά για να μη λιώσουν.
Τοποθετίτε στο ταψάκι τις πατάτες σε στρώσεις, σκορπίζετε λίγο κρεμμύδι και κατόπιν απλώνετε τη γραβιέρα. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος ή το εβαπορέ με τα αυγά, αλατοπίπερο και το μαϊντανό. Περιχύνετε με το μείγμα το περιεχόμενο του ταψιού και αφήνετε να σταθεί 15′-20′. Ψήνετε την ομελέτα στο φούρνο στους 180° – 200° C στον αέρα 40′-45′.
ολες οι ειδησεις
- Συνελήφθη 69χρονος δραπέτης: Εξαπατούσε τους ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων που ενοικίαζε
- Άμστερνταμ: Μέτρα για τον περιορισμό του υπερτουρισμού – Απαγορεύει να χτιστούν νέα ξενοδοχεία
- ΠΟΥ: Ανησυχία για τη μετάδοση της γρίπης των πτηνών σε ανθρώπους
- Σίφνος: Κορυφαίος ελληνικός γαστρονομικός προορισμός, σύμφωνα με το Conde Nast Traveler και το National Geographic
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr