Φασολάδα με λουκάνικα χωριάτικα
Η παραδοσιακή σούπα ζητάει κόκκινο, «δυνατό», ελληνικό κρασί, όπως το Ξινόμαυρο ή το Αγιωργίτικο
Η παραδοσιακή σούπα ζητάει κόκκινο, «δυνατό», ελληνικό κρασί, όπως το Ξινόμαυρο ή το Αγιωργίτικο
Υλικά συνταγής
φασόλια ξερά: 500 γρ.
λουκάνικο χωριάτικο: 1 κομμένο σε φέτες (γύρω στα 130 γρ.)
καρότα: 3, κομμένα σε ροδέλες χοντρές
κρεμμύδια: 2, ψιλοκομμένα
ντοματάκια κονσέρβας: 400 γρ.
ελαιόλαδο: 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
σέλινο: 3 κλωνάρια
αλάτι, πιπέρι: όσο θέλετε
Εκτέλεση συνταγής
Μουσκεύετε τα φασόλια από το προηγούμενο βράδυ. Την επόμενη μέρα τα ξεπλένετε και τα βράζετε σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν (1 ώρα περίπου). Τα στραγγίζετε και ξεπλένετε την κατσαρόλα.
Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδια, το λουκάνικο και τα καρότα για 3’. Προσθέτετε τα ντοματάκια, το αλάτι, το πιπέρι, την πιπερίτσα και το σέλινο.
Μόλις πάρει βράση η σάλτσα, ρίχνετε τα φασόλια και ένα λίτρο χλιαρό νερό. Συνεχίζετε το βράσιμο μέχρι να χυλώσει η φασολάδα. Τη σερβίρετε ζεστή με ψωμί φρέσκο ή φρυγανισμένο.
ολες οι ειδησεις
- Συνελήφθη 69χρονος δραπέτης: Εξαπατούσε τους ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων που ενοικίαζε
- Άμστερνταμ: Μέτρα για τον περιορισμό του υπερτουρισμού – Απαγορεύει να χτιστούν νέα ξενοδοχεία
- ΠΟΥ: Ανησυχία για τη μετάδοση της γρίπης των πτηνών σε ανθρώπους
- Σίφνος: Κορυφαίος ελληνικός γαστρονομικός προορισμός, σύμφωνα με το Conde Nast Traveler και το National Geographic
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr