ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Tribler: Πρόγραμμα ανθεκτικό στα μέτρα κατά της... πειρατείας!

Δημοσίευση 11 Φεβρουαρίου 2012, 00:10 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Tribler: Πρόγραμμα ανθεκτικό στα μέτρα κατά της... πειρατείας!
Facebook Twitter Whatsapp
Τον τελευταίο καιρό πολλά ακούγονται για τα torrents, την πειρατεία και τον διαμοιρασμό αρχείων, με τα SOPA και ACTA να προβληματίζουν τους χρήστες του διαδικτύου.
Τον τελευταίο καιρό πολλά ακούγονται για τα torrents, την πειρατεία και τον διαμοιρασμό αρχείων, με τα SOPA και ACTA να προβληματίζουν τους χρήστες του διαδικτύου. Ερευνητές του Delft University of Technology τονίζουν ότι νέο λογισμικό ανταλλαγής αρχείων, με όνομα Tribler, δεν μπορεί να καταπολεμηθεί από κανένα μέτρο κατά της πειρατείας!

"Ο μόνος τρόπος να αποτρέψετε το Tribler είναι να 'ρίξετε' ολόκληρο το Internet!", τονίζουν οι επιστήμονες...

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, το Tribler είναι μια παραλλαγή του δημοφιλούς BitTorrent, αλλά είναι έτσι σχεδιασμένο ώστε να μην "πέφτει" υπό οποιαδήποτε συνθήκη, να αντέχει δηλαδή ακόμα και επιθέσεις από κυβερνήσεις και αντιπειρατικές οργανώσεις, ή ακόμα και όταν όλες οι μηχανές αναζήτησης torrents, οι κατάλογοι και οι ιστοσελίδες-trackers είναι offline.

Αυτό επιτυγχάνεται επειδή το Tribler δεν τρέχει μέσω κάποιου κεντρικού server, με τους χρήστες να ανταλλάζουν αρχεία χωρίς καμία διακοπή.

Προς το παρόν, το Tribler δεν χρησιμοποποιείται από πολλούς χρήστες, αλλά τα περισσότερα τεχνολογικά sites τονίζουν ότι θα επεκταθεί και μάλιστα πολύ σύντομα.

Το πρόγραμμα μπορείτε να το βρείτε δωρεάν για Windows, Mac και Linux.


Πηγή: mediagate.gr