ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Επιθεωρητές εργασίες στη Foxconn στέλνει η Apple

Δημοσίευση 14 Φεβρουαρίου 2012, 11:53 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Επιθεωρητές εργασίες στη Foxconn στέλνει η Apple
Facebook Twitter Whatsapp
Πολλοί ήταν ιδιαίτερα κυνικοί στο αν η Apple θα βελτίωνε τις συνθήκες εργασίας στα εργοστάσια της. Όπως πίστευαν οι περισσότεροι, η εταιρεία θα ενδιαφερόταν μόνο για το κόστος παραγωγής της χωρίς να λάβει υπόψη της για το πόσο υπέφεραν οι Κινέζοι εργάτες που κατασκευάζουν τα προϊόντα της.
Πολλοί ήταν ιδιαίτερα κυνικοί στο αν η Apple θα βελτίωνε τις συνθήκες εργασίας στα εργοστάσια της. Όπως πίστευαν οι περισσότεροι, η εταιρεία θα ενδιαφερόταν μόνο για το κόστος παραγωγής της χωρίς να λάβει υπόψη της για το πόσο υπέφεραν οι Κινέζοι εργάτες που κατασκευάζουν τα προϊόντα της. Απ' ό,τι φαίνεται όμως ότι η Apple κατανοεί ότι δεν αποδίδει να χαρακτηρίζεσαι με μελανά χρώματα σε ό,τι αφορά το πώς συμπεριφέρεσαι στους υπαλλήλους σου. Για το λόγο αποφάσισε να συνεργαστεί με το τη Fair Labor Association προκειμένου να ελεγθούν οι συνθήκες στα εργοστάσια της Foxconn, όπου η Apple παράγει τα προϊόντα της.

H Fair Labor Association είναι μια οργάνωση που έχει ως στόχο να πάψουν να υπάρχουν εργοστάσια και μονάδες παραγωγής στις οποίες οι εργάτες εργάζονται σε καθεστώς σχεδόν δουλείας. Στελέχη της θα μεταβούν στα εργοστάσια της Foxconn προκειμένου να διερευνήσουν τις συνθήκες που επικρατούν σε αυτά. Από τα συμπεράσματα τους θα κριθεί και η σχέση της εταιρείας με την Apple.πηγή: proho.gr