current views are: 1

21 Μαρτίου 2012
Δημοσίευση20:12

ΒΒC: Ίσως στην Ελλάδα η επόμενη Silicon Valley

Σε εκτενές άρθρο του, στο πρωτοσέλιδο μάλιστα της ηλεκτρονικής του σελίδας, το βρετανικό BBC αναρωτιέται: ”Μπορεί η επόμενη Silicon Valley να ανθίσει στην Ελλάδα”;

Δημοσίευση 20:12’
αρθρο-newpost

Σε εκτενές άρθρο του, στο πρωτοσέλιδο μάλιστα της ηλεκτρονικής του σελίδας, το βρετανικό BBC αναρωτιέται: ”Μπορεί η επόμενη Silicon Valley να ανθίσει στην Ελλάδα”;

Σε εκτενές άρθρο του, στο πρωτοσέλιδο μάλιστα της ηλεκτρονικής του σελίδας, το βρετανικό BBC αναρωτιέται: ”Μπορεί η επόμενη Silicon Valley να ανθίσει στην Ελλάδα”; ”Μια ομάδα νέων επιχειρηματιών πιστεύει ότι η τεχνολογία θα μπορούσε να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια εξόδου της χώρας από τις οικονομικές δυσκολίες της”, γράφει το BBC, φιλεξενόντας το παράδειγμα κάποιων Έλληνων που τονίζουν ότι πρέπει να αγωνιστούμε…

Ο Λεόντιος Σταμπουλίδης τονίζει ”Πρέπει να αγωνιστούμε για 3 γενιές. Παλεύουμε για τον εαυτό μας και για τα παιδιά μας. Δεν θέλουμε να παραδώσουμε μια χώρα που έχει καταρρεύσει… Και πρέπει επίσης να αγωνιστούμε για τους γονείς μας, των οποίων οι συντάξεις ήταν οι πρώτες που κόπηκαν όταν η ήρθε η κρίση”.

Το BBC κάνει λόγο όμως για την ελπίδα μιας ανάκαμψης, καθώς ο Σταμπουλίδης και ο συνέταιρός του Ευστράτιος Κεχαγιάς ίδρυσαν μετά τις σπουδές τους στην Αθήνα, μια τεχνολογική εταιρία και τώρα μιλάνε για τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η τεχνολογία στην προσπάθεια ανάκαμψης της χώρας.

Στο δημοσίευμα του BBC φιλοξενείται ο κος Βασίλης Μακιός, ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών, ο οποίος με τη βοήθεια δυο άλλων συμπατριωτών μας, της Ελληνικής κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ξεκίνησε το Corallia Clusters Initiative, μια πρωτοβουλία που σχεδιάζει και συμβάλλει στην ανάπτυξη clusters καινοτομίας, σε τομείς υψηλής τεχνολογίας.

Ο Κώστας Μεϊμέτης δημιούργησε για παράδειγμα μια μικρή τεχνολογική εταιρεία χάρη στη βοήθεια των Πανεπιστημίων και του Corallia.

”Με ανθρώπους σαν και αυτούς μπορεί να αλλάξει η Ελλάδα”, αναφέρει ο κος Μακιός στο BBC.

“Η Ελλάδα είναι σε δύσκολη κατάσταση αυτή τη στιγμή, αλλά είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να βγούμε απ’αυτό το χάος χάρη στις προοπτικές της τεχνολογίας”, λέει με σιγουριά.

“Αυτή η ομάδα θα δημιουργήσει μια μικρή Silicon Valley στην Ελλάδα”, τονίζει.

Πηγή: mediagate.gr


σχετικα αρθρα