ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Νόμιμο το Rapidshare στη Γερμανία

Δημοσίευση 1 Απριλίου 2012, 18:22 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Νόμιμο το Rapidshare στη Γερμανία
Facebook Twitter Whatsapp
Σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση δικαστηρίου του Αμβούργου το RapidShare είχε την υποχρέωση να ελέγχει και να φιλτράρει κάθε αρχείο που ανέβαζαν οι χρήστες της υπηρεσίας.
Σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση δικαστηρίου του Αμβούργου το RapidShare είχε την υποχρέωση να ελέγχει και να φιλτράρει κάθε αρχείο που ανέβαζαν οι χρήστες της υπηρεσίας. Στόχος του ελέγχου αυτού ήταν φυσικά να αποφευχθούν φαινόμενα όπως αυτά που οδήγησαν στο κλείσιμο του Megaupload λόγω παραβίασης της νομοθεσίας περί πνευματικής ιδιοκτησίας.

Παρόλα αυτά, δύο εβδομάδες αργότερα το δικαστήριο  διαφοροποίησε την απόφαση του και ανακοίνωσε ότι τελικά το RapidShare λειτουργεί νόμιμα στη Γερμανία. Το γεγονός σημαίνει ότι απαλλάσσεται αυτομάτως από την υποχρέωση να περνά από έλεγχο όλα τα αρχεία των χρηστών.

Σε κάθε περίπτωση όμως, η υπηρεσία είναι υποχρεωμένη να μπλοκάρει κάθε σύνδεσμο σε εξωτερικές ιστοσελίδες που σχετίζονται με διακίνηση αρχείων που παραβιάζουν τη νομοθεσία περί πνευματικής ιδιοκτησίας.

Η διοίκηση της ιστοσελίδας δήλωσε ότι είναι σύμφωνη με την ετυμηγορία και ότι ήδη χρησιμοποιεί σύστημα που ανιχνεύει και μπλοκάρει άμεσα links που οδηγούν σε τέτοιο περιεχόμενο.

Πηγή: proho.gr