current views are: 1

13 Αυγούστου 2013
Δημοσίευση11:38

Αβέβαιο το μέλλον του iBookstore της Apple

Όπως όλα δείχνουν τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο για την Apple μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε για το στήσιμο των τιμών των e-book στο iBookstore της.
 

Δημοσίευση 11:38’
αρθρο-newpost

Όπως όλα δείχνουν τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο για την Apple μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε για το στήσιμο των τιμών των e-book στο iBookstore της.
 

Όπως όλα δείχνουν τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο για την Apple μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε για το στήσιμο των τιμών των e-book στο iBookstore της.

Στην εν εξελίξει υπόθεση λοιπόν της αντιμονοπωλιακής πολιτικής σχετικά με τον καθορισμό των τιμών των e-book, ο προεδρεύων δικαστής αρνήθηκε την έφεση που άσκησε η Apple για την απόφαση/τιμωρία που της επιβλήθηκε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ έκρινε πρόσφατα την Apple ένοχη και την κατηγόρησε για συνωμοσία με συγκεκριμένους εκδότες. Η Apple συνεχίζει να αρνείται τις κατηγορίες την στιγμή που οι εμπλεκόμενοι εκδότες έχουν αποδεχτεί εν μέρη την ποινή που τους επιβλήθηκε.

Μετά την άρνηση του δικαστή να δεχτεί την έφεση της Apple ίσως δούμε τελικά την πρόταση του υπουργείου να τίθεται σε ισχύ, κάτι το οποίο θα σημαίνει ότι η Apple θα πρέπει να κλείσει το iBookstore της για πολλά χρόνια επιτρέποντας στους χρήστες του App Store να αγοράζουν βιβλία μέσω τρίτων εφαρμογών όπως αυτή του Kindle.

Οι εκδότες είχαν τονίσει πως η επιβολή αυτής της τιμωρίας στην Apple θα πλήξει σημαντικά την αγορά των ηλεκτρονικών βιβλίων και το σύνολο της βιομηχανίας, ενώ από την πλευρά της η Apple χαρακτήρισε την απόφαση δρακόντεια.

Όπως και να έχει τα πράγματα έχουν γίνει ιδιαίτερα ασφυκτικά και δύσκολα για την Apple με το μέλλον του iBookstore να μοιάζει αυτή την στιγμή τελείως αβέβαιο.


σχετικα αρθρα