ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Νέα Kindle Fire από την Amazon

Δημοσίευση 25 Σεπτεμβρίου 2013, 17:38 / Ανανεώθηκε 25 Σεπτεμβρίου 2013, 17:38
Νέα Kindle Fire από την Amazon
Facebook Twitter Whatsapp

H Amazon παρουσίασε δύο νέα tablets με οθόνες 7 και 8,9 ιντσών τα οποία υποστηρίζονται από το επίσης νέο λειτουργικό σύστημα Fire OS 3.0 ή αλλιώς "Mojito". Παράλληλα ανακοινώθηκε και νέο Kindle Fire HD με μειωμένη τιμή.

H Amazon παρουσίασε δύο νέα tablets με οθόνες 7 και 8,9 ιντσών τα οποία υποστηρίζονται από το επίσης νέο λειτουργικό σύστημα Fire OS 3.0 ή αλλιώς "Mojito". Παράλληλα ανακοινώθηκε και νέο Kindle Fire HD με μειωμένη τιμή.

Τα καινούρια Kindle Fire HDX δεν παρουσιάζουν σημαντικές διαφορές ως προς τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους, καθώς μοιράζονται τον τετραπύρηνο επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 800 στα 2,2GHz, μνήμη RAM 2 GB, την GPU Adreno 330 και τις ίδιες εκδόσεις με αποθηκευτικό χώρο 16, 32 και 64GB.
 
Σύμφωνα με την Amazon οι αναβαθμίσεις σε επεξεργαστή και GPU καθιστούν τα νέα tablets 2 φορές ταχύτερα και 3 φορές ικανότερα στην επεξεργασία γραφικών από την προηγούμενη γενιά.
 
Το μεγαλύτερο Kindle Fire HDX, διαθέτει οθόνη 8,9 ιντσών με υψηλότερη ανάλυση (2560 x 1600 έναντι 1920 x 1200 της έκδοσης 7") καθώς και μία επιπλέον κύρια κάμερα με αισθητήρα 8MP.
 
Η αυτονομία και των δύο βρίσκεται σε ιδιαίτερα ικανοποιητικά επίπεδα με 11 ώρες για την έκδοση με οθόνη 7 ιντσών και 12 ώρες για την μεγαλύτερη.
 
Η τιμή για το Kindle Fire HDX 7" ξεκινά από τα 229 δολάρια ενώ για το Kindle Fire HDX 8,9" από τα 379.
 
Οι δύο ταμπλέτες υποστηρίζονται από ένα custom λειτουργικό με την κωδική ονομασία “Mojito” το οποίο βασίζεται στην έκδοση 4.2.2 του Android και υποστηρίζει τα Kindle Fire HDX με ορισμένες ενδιαφέρουσες λειτουργίες.
 
Για παράδειγμα, με το X-Ray for Movies/TV/Music ο χρήστης μπορεί να βλέπει τους στίχους σε κάθε τραγούδι που ακούει καθώς και περισσότερες πληροφορίες για μια σειρά η ταινία που παρακολουθεί, από την τράπεζα πληροφοριών του IMDb.
 
To Mayday Button είναι μια άκρως ενδιαφέρουσα υπηρεσία τεχνικής υποστήριξης όπου μέσα σε 15 δεύτερα αφού ο χρήστης πατήσει τη συγκεκριμένη επιλογή θα εμφανιστεί στο tablet του ένας τεχνικός ο οποίος θα μπορεί να υποδείξει μέσα από την οθόνη του χρήστη τι θα πρέπει να κάνει ο τελευταίος για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα προς επίλυση ή ακόμη θα μπορεί να πάρει ο ίδιος ο τεχνικός τον έλεγχο του tablet και να διορθώσει το πρόβλημα!
 
To αναβαθμισμένο Kindle Fire HD θα συνεχίσει να πωλείται με νέο επεξεργαστή 1,5GHz OMAP4 SoC, ανάλυση οθόνης 1280x 800, 8GB αποθηκευτικού χώρου, ενώ επίσης θα τρέχει τη νέα έκδοση του λογισμικού της Amazon, και η τιμή του ξεκινά από τα 139 δολάρια.
 
Ενδιαφέρον τέλος παρουσιάζουν οι νέες προστατευτικές  θήκες "Origami" οι οποίες ενεργοποιούν ή αδρανοποιούν το tablet ανάλογα με την κίνηση που κάνει ο χρήστης ανοίγοντας ή κλείνοντας το κάλυμμα, ενώ μέρος της θήκης ξετυλίγεται, σχηματίζοντας stand στήριξης για άνετη θέαση χωρίς χέρια.

Πηγή: e-pcmag.gr