current views are: 2

12 Φεβρουαρίου 2014
Δημοσίευση15:08

Το headset που καταγράφει συναισθήματα

Πώς θα σας φαινόταν να μπορούσατε να καταγράψετε τα συναισθήματα και τις εμπειρίες σας σε πραγματικό χρόνο;

Δημοσίευση 15:08’
αρθρο-newpost

Πώς θα σας φαινόταν να μπορούσατε να καταγράψετε τα συναισθήματα και τις εμπειρίες σας σε πραγματικό χρόνο;

Πώς θα σας φαινόταν να μπορούσατε να καταγράψετε τα συναισθήματα και τις εμπειρίες σας σε πραγματικό χρόνο; Ή για την ακρίβεια να τις συνδυάσετε με εικόνα και να μπορείτε να τις μοιραστείτε με άλλους; Σαφώς ενδιαφέρον αλλά και αναμφίβολα άβολο.

Πόσο μάλλον όταν προαπαιτεί να φοράτε στο κεφάλι ένα -κάθε άλλο παρά διακριτικό- μαραφέτι, στο οποίο μάλιστα πρέπει να κοτσάρετε και το smartphone.

Μια ομάδα ερευνητών από το Τόκιο, προφανώς αγνοώντας τις ενστάσεις μας, ανέπτυξε ένα φουτουριστικό concept με την κωδική ονομασία Neurocam Headset.

Το headset αυτό ενσωματώνει αισθητήρες, οι οποίοι καταγράφουν σε πραγματικό χρόνο τις συχνότητες των εγκεφαλικών κυμάτων. Εφόσον παρατηρηθεί αύξησή τους, το Neurocam θεωρεί ότι βλέπετε κάτι που σας ενδιαφέρει και ενεργοποιεί αυτόματα την κάμερα.
Στη συνέχεια σας επιτρέπει να δείτε τα σύντομα κλιπ (διάρκειας 5 δευτερολέπτων) που κατέγραψε και να τα μοιραστείτε στα social media ή να τα στείλετε στο «αντικείμενο» που προξένησε την αναστάτωση των εγκεφαλικών σας κυμάτων. 

Το πιθανότερο βέβαια είναι το άτομο που σας πέτυχε στο δρόμο με αυτό το headset είναι να μην θέλει να σας ξαναδεί.

Προφανώς το concept Neurocam της ιαπωνικής Neurowear βρίσκεται σε αρχικό στάδιο και αναμένεται να εξελιχθεί περαιτέρω. Αν και προς το παρόν φαντάζει ως μια γραφική υλοποίηση, δείχνει μια τάση του διαρκώς αναπτυσσόμενου κλάδου των wearable gadgets. 

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο επίσημο site της εταιρείας.


σχετικα αρθρα