current views are: 1

2 Μαρτίου 2014
Δημοσίευση13:28

Οι πέντε μύθοι του cloud computing

Τα τελευταία χρόνια ακούμε όλο και περισσότερο τη λέξη “cloud”. Cloud computing, cloud υπηρεσίες, cloud servers, είναι ενδεικτικά μερικοί από τους όρους που χρησιμοποιούνται και αφορούν στους τελικούς καταναλωτές αλλά κυρίως στις εταιρίες.

Δημοσίευση 13:28’
αρθρο-newpost

Τα τελευταία χρόνια ακούμε όλο και περισσότερο τη λέξη “cloud”. Cloud computing, cloud υπηρεσίες, cloud servers, είναι ενδεικτικά μερικοί από τους όρους που χρησιμοποιούνται και αφορούν στους τελικούς καταναλωτές αλλά κυρίως στις εταιρίες.

Τα τελευταία χρόνια ακούμε όλο και περισσότερο τη λέξη “cloud”. Cloud computing, cloud υπηρεσίες, cloud servers, είναι ενδεικτικά μερικοί από τους όρους που χρησιμοποιούνται και αφορούν στους τελικούς καταναλωτές αλλά κυρίως στις εταιρίες.

Μερικά από τα σημαντικά πλεονεκτήματα του cloud είναι η ευκολία αναβαθμίσεων, το μειωμένο κόστος, που σε συνδυασμό με τα ετήσια και μακροχρόνια πακέτα είναι σημαντικά φθηνότερο, ενώ προσφέρονται αρκετά online εργαλεία παρακολούθησης και αξιολόγησης (monitoring) των υπηρεσιών που προτείνουν λύσεις ή κάνουν προβλέψεις, σημαντικές σε συστήματα ERP ή e-shop.

Ωστόσο, για cloud computing υπάρχουν και αρκετές αναλήθειες και μύθοι.

Καταρχάς έχει θιγεί πολλές φορές το θέμα της ασφάλειας, κάτι που δεν ισχύει. Πραγματικά οι εταιρίες που προσφέρουν λύσεις στο cloud έχουν στοχεύσει στην ασφάλεια, παρέχοντας ασφαλείς και αξιόπιστες λύσεις.

Ένας άλλος μύθος είναι η μηνιαία πληρωμή. Πλέον κι αυτό έχει εξαλειφθεί με τις εταιρίες να έχουν πακέτα με ετήσια πληρωμή, αρκετά φθηνότερη λύση από την μηνιαία πληρωμή, και με επιλογή για μεγαλύτερη έκπτωση στην επιλογή μακροχρόνιου πακέτου χρήσης.

Το cloud computing είναι φθηνότερο. Γενικότερα αυτό δεν είναι απόλυτο. Ωστόσο, όπως προαναφέραμε, τα ετήσια πακέτα που προσφέρονται ειδικά όταν είναι συνδυαστικά, καθιστούν τη λύση του cloud computing φθηνή, εφόσον κάποια εταιρία είναι αποφασισμένη να επενδύσει συνολικά σε ένα πακέτο εφαρμογών και αποθήκευσης.

Επίσης, ένας άλλος μύθος για το cloud computing, είναι η γρηγορότερη εφαρμογή στις επιχειρήσεις. Έδω φαίνεται πως στο cloud computing πρέπει να γίνουν σημαντικές αλλαγές για να μπορέσει μια εταιρία να κάνει τη μετάβαση στο “σύννεφο”. Είναι ένα από τα αγκάθια του cloud computing, κάτι που αν γίνει από την αρχή θα είναι ευκολότερο για το IT τμήμα της εταιρίας και των υπαλλήλων.

Τέλος, ο μύθος ότι το cloud computing είναι για τεχνολογικά ανεπτυγμένες επιχειρήσεις, έχει καταρριφθεί. Υπάρχουν οι προυποθέσεις και η τεχνογνωσία που απαιτείται ώστε οι περισσότερες εταιρίες να στραφούν σε αυτή τη λύση.


σχετικα αρθρα