ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Στις 31 Οκτωβρίου τα νέα iPhone στην Ελλάδα

Δημοσίευση 14 Οκτωβρίου 2014, 09:37 / Ανανεώθηκε 14 Οκτωβρίου 2014, 09:37
Στις 31 Οκτωβρίου τα νέα iPhone στην Ελλάδα
Facebook Twitter Whatsapp

Μία εβδομάδα αργότερα από την ημερομηνία που αναμέναμε θα διατεθούν τελικά επίσημα στην Ελλάδα τα νέα iPhone 6 και iPhone 6 Plus.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Γράφει ο Γιάννης Καρακατσάνης

Στις 24 Οκτωβρίου περιμέναμε ότι θα διατεθούν στην Ελλάδα τα νέα iPhone 6 και iPhone 6 Plus, τελικά όμως η «πρεμιέρα» των νέων iPhone στην Ελλάδα θα γίνει μία εβδομάδα αργότερα και συγκεκριμένα την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου.

Η Apple εξέδωσε ανακοίνωση με τις χώρες στις οποίες θα κυκλοφορήσουν τα νέα iPhone τον Οκτώβριο, μέσα στις οποίες είναι και η Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, εκτός από την Ελλάδα, στις 31 Οκτωβρίου τα iPhone 6 και iPhone 6 Plus θα κυκλοφορήσουν σε Αλβανία, Βοσνία, Κροατία, Εσθονία, Γκουάμ, Ουγγαρία, Ισλανδία, Λετονία, Λιθουανία, Μακάου, ΠΓΔΜ, Μεξικό, Μολδαβία, Μαυροβούνιο, Σερβία, Νότια Κορέα, Ρουμανία, Σλοβακία, Σλοβενία, Ουκρανία και Ταϊλάνδη.

Νωρίτερα, στις 17 Οκτωβρίου θα υποδεχθούν τα νέα iPhone οι Apple fans σε Κίνα, Ινδία και Μονακό, στις 23 Οκτωβρίου στο Ισραήλ, στις 24 Οκτωβρίου σε Τσεχία, Γαλλικές Αντίλλες, Γροιλανδία, Μάλτα, Πολωνία, Ρεϊνιόν και Νότια Αφρική, και στις 30 Οκτωβρίου σε Μπαχρέιν και Κουβέιτ.

Η τιμή διάθεσης των iPhone 6 και iPhone 6 Plus δεν έχει γίνει ακόμα «επίσημα» γνωστή, όπως επίσης και ο αριθμός συσκευών που θα «έρθουν» στην Ελλάδα για την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας, οι οποίες αναμένεται να γίνουν ανάρπαστες από τις πρώτες ώρες διάθεσης.

Βασικά χαρακτηριστικά των νέων iPhone 6 και iPhone 6 Plus είναι οι μεγαλύτερες οθόνες, ο πιο γρήγορος επεξεργαστής, καθώς επίσης και το νέο design.

Το iPhone 6 διαθέτει οθόνη Retina 4.7 ιντσών. Είναι το πιο λεπτό iPhone που φτιάχτηκε ποτέ, ενώ είναι εξοπλισμένο με τον νέο επεξεργαστή A8 αρχιτεκτονικής 64 bit.

Το iPhone 6 Plus από την άλλη διαθέτει οθόνη Retina 5.5 ιντσών. Πρόκειται για το μεγαλύτερο iPhone που κατασκευάστηκε ποτέ, με επεξεργαστή A8 για καλύτερη εμπειρία χρήσης.

Τα νέα iPhone θα διατεθούν σε τρία διαφορετικά χρώματα, χρυσό, γραφίτη και ασημί, σε τρεις εκδόσεις με χωρητικότητα 16, 64 και 128 GB.