current views are: 4

10 Σεπτεμβρίου 2015
Δημοσίευση07:28

Διαθέσιμα τα νέα ipad και iphone της Apple – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε (φωτό)

Μέγεθος και ευφυία: Αυτά είναι τα βασικά χαρακτηριστικά των δύο νέων προϊόντων iPad που παρουσίασε χθες σε εκδήλωση στο Σαν Φρανσίσκο το ”αφεντικό” της Apple Τιμ Κουκ. 

Δημοσίευση 07:28’
αρθρο-newpost

Μέγεθος και ευφυία: Αυτά είναι τα βασικά χαρακτηριστικά των δύο νέων προϊόντων iPad που παρουσίασε χθες σε εκδήλωση στο Σαν Φρανσίσκο το ”αφεντικό” της Apple Τιμ Κουκ. 

Μέγεθος και ευφυία: Αυτά είναι τα βασικά χαρακτηριστικά των δύο νέων προϊόντων iPad που παρουσίασε χθες σε εκδήλωση στο Σαν Φρανσίσκο το ”αφεντικό” της Apple Τιμ Κουκ. 

Πρόκειται για το μεγαλύτερο μέχρι σήμερα μοντέλο iPad, το iPad Pro με οθόνη 12,9 ιντσών (32,7 εκατοστών), που φιλοδοξεί να ανταγωνιστεί πλέον τους φορητούς υπολογιστές (laptop), δύο νέα κινητά τηλέφωνα iPhone με πιο «έξυπνη» αίσθηση αφής, καθώς και μια βελτιωμένη έκδοση της τηλεόρασης Apple TV, που ελέγχεται φωνητικά και μετατρέπεται σε παιγνιδοκονσόλα.

Οι πολλοί φίλοι της Apple μάλλον θα ευχαριστηθούν, αλλά οι μετοχές της κινήθηκαν καθοδικά μετά τις ανακοινώσεις, καθώς οι επενδυτές δεν έδειξαν το ίδιο εντυπωσιασμένοι, περιμένοντας μάλλον κάτι περισσότερο, σύμφωνα με τα πρακτορεία Ρόιτερς και Γαλλικό και το ΒΒC.

Η εταιρεία πούλησε 19% λιγότερα iPad στο εννεάμηνο Οκτωβρίου 2014-Ιουνίου 2015 σε σχέση με το αντίστοιχο προηγούμενο εννεάμηνο και προσδοκά να αυξήσει και πάλι ετις πωλήσεις της με το νέο μεγαλύτερο iPad.

Η Apple -δια του «αφεντικού» της Τιμ Κουκ- παρουσίασε επίσης ένα «πενάκι» (Apple Pencil) που συνοδεύει το νέο iPad, καθώς κι ένα προαιρετικό αποσπώμενο πληκτρολόγιο, που συνδέεται μαγνητικά με την ταμπλέτα.

To πενάκι έχει αισθητήρες στη μύτη του, ώστε να μιμείται τη γραφή ενός στιλό σε χαρτί.

Το νέο iPad Pro διαθέτει ταχύτερο επεξεργαστή, ζυγίζει 760 γραμμάρια, έχει διάρκεια μπαταρίας δέκα ώρες και θα κυκλοφορήσει στην αγορά τον Νοέμβριο, σε τιμή από 799 έως 1.079 δολάρια, ανάλογα με την μνήμη του και το αν παρέχει σύνδεση 4G. Το έξτρα πενάκι θα κοστίζει 99 δολάρια και το πληκτρολόγιο 169 δολάρια.

Η καινούρια «έξυπνη» συσκευή Apple TV, που θα κυκλοφορήσει στο τέλος Οκτωβρίου με τιμή από 149 δολάρια, περιλαμβάνει ένα νέο λειτουργικό σύστημα, ένα κατάστημα πώλησης ηλεκτρονικών εφαρμογών (apps), ένα τηλεχειριστήριο με οθόνη αφής κι ένα μικρόφωνο, ώστε η συσκευή της τηλεόρασης να ελέγχεται φωνητικά από τον χρήστη, με τη βοήθεια της ψηφιακής βοηθού Siri, που θα απαντά σε διάφορες ερωτήσεις σχετικά με τα διαθέσιμα τηλεοπτικά προγράμματα.

Επιπλέον, με το νέο τηλεχειριστήριο, που θυμίζει το Wii της Nintendo, ο χρήστης μπορεί να παίξει βιντεοπαιγνίδια στην τηλεόρασή του σαν να είναι παιγνιδοκονσόλα.

Όσον αφορά τα νέα iPhones 6S (με οθόνη 4,7 ιντσών) και 6S Plus (με οθόνη 5,5 ιντσών), το βασικό καινοτομικό χαρακτηριστικό τους είναι η «τρισδιάστατη» αφή (3D Τouch), που τους επιτρέπει να καταλαβαίνουν τη διαφορετική πίεση που ασκεί ο χρήστης στην οθόνη. Επιπλέον, οι νέες συσκευές θα μπορούν να παίξουν βίντεο με ανάλυση 4Κ (τέσσερις φορές μεγαλύτερη από την υψηλή ανάλυση 1080p), ενώ η οπίσθια κάμερά τους έχει αναβαθμιστεί στα 12 μεγαπίξελ.

Τα νέα μοντέλα, στα οποία θα «τρέχει» το νέο λειτουργικό σύστημα iOS 9, θα κυκλοφορήσουν στο τέλος Σεπτεμβρίου.

Η Apple ανακοίνωσε και μια νέα αναβάθμιση στο λειτουργικό σύστημά της για «έξυπνα» ρολόγια Watch OS, που θα κυκλοφορήσει στις 16 Σεπτεμβρίου, ενώ παρουσίασε και ένα νέο μοντέλο του smartwatch της. 
        
Αξιοσημείωτη στην εκδήλωση της Apple ήταν η παρουσία για πρώτη φορά της μεγάλης ανταγωνίστριας Microsoft, η οποία παρουσίασε το νέο λογισμικό της Office ειδικά προσαρμοσμένο για το νέο iPad Pro. Οι φανατικοί της Apple μάλλον θα έφριξαν από το θέαμα!

Εν κατακλείδι, όπως σχολίασε μάλλον εύχστοχα ένας αναλυτής, «γίνεται όλο και πιο δύσκολο για την Apple να ανταγωνιστεί τον εαυτό της».


σχετικα αρθρα