current views are: 11

3 Απριλίου 2016
Δημοσίευση15:08

Ποδηλασία: Η Google τιμά τον Γύρο της Φλάνδρας (Βίντεο)

Την 100η έκδοση του ποδηλατικού γύρου της Φλάνδρας τιμάει η Google με το σημερινό της doodle.

 

Δημοσίευση 15:08’

Την 100η έκδοση του ποδηλατικού γύρου της Φλάνδρας τιμάει η Google με το σημερινό της doodle.

 

Την 100η έκδοση του ποδηλατικού γύρου της Φλάνδρας τιμάει η Google με το σημερινό της doodle.

Τα 100 χρόνια διεξαγωγής γιορτάζει φέτος ο Γύρος της Φλάνδρας και η ατμόσφαιρα αναμένεται να είναι γιορτινή, όπως κάθε χρόνο, καθώς αποτελεί τον σημαντικότερο αγώνα του Βελγίου και μία εκ των δύο κορυφαίων «κλασικών», μαζί με το Paris Roubaix.

Ο Γύρος της Φλάνδρας είναι από τους χειρότερους να αγωνιστείς αλλά από τους κορυφαίους για να κερδίσεις, πράγμα που τον κάνει από τους κορυφαίους κλασικούς αγώνες με δύσκολους λόφους και πλακόστρωτα δρομάκια.

Ο Γύρος της Φλάνδρας ξεκινάει σήμερα, Κυριακή 3 Απριλίου 2016 και είναι ο μοναδικός ποδηλατικός αγώνας που δεν διέκοψαν οι ναζί και φέτος γιορτάζει την 100ή του έκδοση.

Η εποχή της άνοιξης έχει συνδεθεί με μερικούς από τους σπουδαιότερους αγώνες της ποδηλασίας. Ένας από αυτούς είναι και Γύρος της Φλάνδρας όπου συνολικά 200 ποδηλάτες θα τρέξουν στην 100η έκδοση.

Αφετηρία του αγώνα θα είναι το Μπριτζ και μετά από 225χλμ το πελοτόν θα τερματίσει στην Οντενάρντ. Οι στενοί δρόμοι και τα επτά κομμάτια πλακόστρωτου  είναι από τα κύρια χαρακτηριστικά της ποδηλατικής διαδρομής.

Σημειώνεται ότι η πρώτη φορά που διεξήχθη ο ποδηλατικός αυτός αγώνας ήταν το 1913 με νικητή τον Βέλγο Πολ Ντεμάν.

Οι στενοί δρόμοι, οι 18 αναβάσεις και τα επτά κομμάτια πλακόστρωτου είναι τα κύρια χαρακτηριστικά. Με έτος πρώτης διεξαγωγής το 1913 και πρώτο νικητή τον Βέλγο, ο αγώνας διεκόπη μόνο για τέσσερα χρόνια κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Η νίκη στον αγώνα δεν είναι καθόλου εύκολη καθώς δεν παίζει ρόλο μόνο η αντοχή του ποδηλάτη αλλά απαιτείται και σωστή στρατηγική.

Από τα πιο δύσκολα κομμάτια του αγώνα είναι η ονομαζόμενη ανάβαση Κόπενμπεργκ που περιέχει πλακόστρωτο κατά την οποία η μέγιστη κλίση του οδοστρώματος φτάνει έως και το 22%, γεγονός που έχει αναγκάσει ουκ ολίγες φορές αθλητές να ξεκαβαλήσουν τα ποδήλατά τους και να προχωρήσουν περπατώντας!


σχετικα αρθρα