current views are: 4

4 Απριλίου 2016
Δημοσίευση08:02

Η Apple κλείνει τα 40!

Οι παρουσιάσεις θρυλικών προϊόντων όπως τα iPhone, MacBook και iPad από την Apple μοιάζουν να ανήκουν πια στο παρελθόν.

Δημοσίευση 08:02’

Οι παρουσιάσεις θρυλικών προϊόντων όπως τα iPhone, MacBook και iPad από την Apple μοιάζουν να ανήκουν πια στο παρελθόν.

Οι παρουσιάσεις θρυλικών προϊόντων όπως τα iPhone, MacBook και iPad από την Apple μοιάζουν να ανήκουν πια στο παρελθόν. Όταν στα μέσα Μαρτίου η αμερικανική εταιρεία παρουσίαζε νέα προϊόντα δεν σχηματίστηκαν ουρές μπροστά από τα καταστήματά της. Το νέο φθηνότερο iPhone και νέα λουράκια για το iWatch δεν έδειξαν να συγκινούν ιδιαίτερα τους φίλους της Apple.

Ο Στέφεν Γκίλφοϊλ εργάζεται εδώ και 30 χρόνια στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Αν και δεν είναι οπαδός της Apple λέει ότι «η αμερικανική εταιρεία είχε την ικανότητα να να κατασκευάζει προϊόντα που κανείς δεν γνώριζε εκ των προτέρων ότι τα χρειαζόταν και χωρίς τα οποία δεν μπορεί πια να φανταστεί τη ζωή του. Όμως όλα αυτά σταμάτησαν με τον θάνατο του ιδρυτή της εταιρείας Στιβ Τζομπς».

Την σκυτάλη από τον θρυλικό ιδρυτή της Apple πήρε εδώ και αρκετό καιρό ο Τιμ Κουκ, ο οποίος δεν θέλησε να είναι απλά μια απομίμηση του Στιβ Τζομπς. Και έτσι άρχισε να αφουγκράζεται τις επιθυμίες των πελατών και να δίνει μερίσματα στους μετόχους. Κάτι αδιανόητο για τον Στιβ Τζομπς. Οι επενδυτές όμως, προφανώς ικανοποιημένοι από τον Τιμ Κουκ, εμπιστεύθηκαν την Apple και έτσι η χρηματιστηριακή της αξία φθάνει σήμερα τα 600 εκατομμύρια δολάρια.

Η Apple δείχνει να γυρίζει σελίδα

O αμερικανός αναλυτής Μποπ Έντερλε είναι πάντως αισιόδοξος για το μέλλον της αμερικανικής εταιρείας: «Η Apple μετατρέπεται σε εταιρεία παροχής υπηρεσιών, όπως για παράδειγμα στον τομέα της υγείας. Στο μέλλον δεν θα παίζουν κεντρικό ρόλο τα προϊόντα, δηλαδή κινητά και τάμπλετ, αλλά λογισμικά, όπως ήταν για παράδειγμα προ ετών το iTunes».

Την ώρα που Google, Facebook και άλλες διαδικτυακές εταιρείες στηρίζονται στην μεταπώληση δεδομένων χρηστών, η Apple επενδύει περισσότερο στην προστασία των προσωπικών δεδομένων, όπως έδειξε η πρόσφατη κόντρα με το FBI για το κινητό ενός κατηγορουμένου για τρομοκρατική ενέργεια. Απόδειξη η περιορισμένη επιτυχία της υπηρεσίας πληρωμών Apple Pay. Δεν αποκλείεται λοιπόν η Apple του μέλλοντος να είναι διαφορετική από την εταιρεία που γνωρίζουμε. Όμοιες αλλαγές έχουν εφαρμόσει και άλλοι κολοσσοί, όπως η IBM. Ίσως τελικά η προσαρμογή στα νέα δεδομένα αποτελεί βασική προϋπόθεση για να γιορτάσει η Apple κάποτε και τα 80ά της γενέθλια.

 


σχετικα αρθρα