ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Τα καλύτερα gadgets της 10ετίας που φεύγει...

Δημοσίευση 21 Δεκεμβρίου 2010, 09:51 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Τα καλύτερα gadgets της 10ετίας που φεύγει...
Facebook Twitter Whatsapp

Σε 11 μέρες θα αποχαιρετίσουμε την πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα και γι αυτό αξίζει να ρίξουμε μια ματιά στα gadgets που σημάδεψαν αυτά τα 10 χρόνια.

Σε 11 μέρες θα αποχαιρετίσουμε την πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα και γι αυτό αξίζει να ρίξουμε μια ματιά στα gadgets που σημάδεψαν αυτά τα 10 χρόνια.

Τα σημάδεψαν με πρωτοποριακές αλλαγές στο τρόπο που επικοινωνούμε, δουλεύουμε, διασκεδάζουμε, μετακινούμαστε και... καθαρίζουμε.

Βοηθητικός σκελετός που μπορεί να βοηθήσει απεριόριστα, τα άτομα με κινητικά προβλήματα να σταθούν όρθιοι ή να περπατήσουν. Η τιμή του; ...150.000 δολάρια.Αδιαμφισβήτητα το iPhone είναι το κινητό τηλέφωνο που όρισε την εξέλιξη υπόλοιπων κινητών και έθεσε τα standards στην εξέλιξη των smartphones.Όπως στις ταινίες του Hollywood έτσι και σε αυτή τη δεκαετία είδαμε τηλεκατευθυνόμενα αυτοκίνηταπου δεν χρειάζονται καθόλου την παρουσία οδηγού. Τα συγκεκριμένα εγχειρήματα δυστυχώς δεν βρίσκονται στη διάθεση των καταναλωτών.Για όσους είχαν μείνει στις δισκέτες, αυτή τη δεκαετία ήρθαν... τα μικρά, βολικά, rewrittable USB.Τα οικιακά robot, που πολλοί περίμεναν, έκαναν εμφάνιση χωρίς να κερδίζουν ιδιαίτερη αναγνώριση στο καταναλωτικό κοινό. Δεν παύει όμως το καθαριστικό ρομπότ Roomba να αλλάζει το τρόπο που καθαρίζαμε παλιότερα.Το iPod αναντίρρητα άλλαξε τη διάθεσή μας, αλλάζοντας τον τρόπο που ακούμε μουσική. Με τα mp3 players η μουσική ήρθε πραγματικά στα χέρια μας με αποτέλεσμα να είμαστε σε θέση να επιλέγουμε τραγούδια από τη δισκοθήκη μας κυριολεκτικά στο δρόμο!Τα WiFi Hotspots συνεχίζουν να μας δίνουν την αίσθηση ότι μπορούμε να έχουμε παντού πρόσβαση στο διαδίκτυο και γι αυτό επάξια οι ανεξάρτητες από τον υπολογιστή συσκευές που μας παρέχουν σύνδεση σε WiFi spots  ανήκουν στα 12 μεγαλύτερα τεχνολογικά επιτεύγματα της δεκαετίας.Οι αισθητήρες Kinect της Μicrosoft μαζί με το Wii έκαναν πιο διαδραστικά τα βιντεοπαιχνίδια μας και μας πρόσφεραν απεριόριστη απόλαυση.Αφού αναφέραμε το iPhone δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε τα Blackberry, κινητά τηλέφωνα που έκαναν τις υποθέσεις γραφείου να φαντάζουν εύκολες δουλείες με ένα mail από το κινητό. Εξάλλου ακόμα και o Μπαράκ Ομπάμα έχει παραδεχτεί την εξάρτησή του από τη συγκεκριμένη συσκευή.Οι ψηφιακές συσκευές εγγραφής βίντεο κατάφεραν να μας χαρίσουν την προβολή των αγαπημένων μας εκπομπών, ταινιών κ.λπ. με ευκολία την ώρα που επιθυμούμε εμείς και όχι η τηλεόραση.Από μια τέτοια λίστα δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα χρήσιμα συστήματα GPS. Μα ποιος θα το φανταζόταν ότι θα μπορούσαμε να βρούμε μια διεύθυνση χωρίς να ρωτάμε ξανά και ξανά στο δρόμο.Φυσικά στην Apple ανήκει ακόμα μια καινοτομία, το iPad, η ταμπλέτα που δεν είναι ούτε υπολογιστής ούτε κινητό τηλέφωνο. Μα τι είναι τέλος πάντων;... Ένα gadget που έχει πολλά κοινά στοιχεία με τον υπολογιστή αλλά εντελώς διαφορετική εμφάνιση.