ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

iPope…

Δημοσίευση 23 Δεκεμβρίου 2010, 13:05 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
iPope…
Facebook Twitter Whatsapp

Στην ψηφιακή εποχή φαίνεται ότι έχει μπει για τα καλά η ρωμαιοκαθολική εκκλησία...

Στην ψηφιακή εποχή φαίνεται ότι έχει μπει για τα καλά η ρωμαιοκαθολική εκκλησία...

Από το διαδίκτυο και μέσω iPhone θα μεταδοθούν φέτος οι εορτασμοί των Χριστουγέννων στους οποίους θα προΐσταται ο πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ', χάρη σε μία συμφωνία με την Telecom Italia, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη το Βατικανό.

Αυτή η υπηρεσία θα επιτρέψει στους πιστούς σε όλο τον κόσμο να παρακολουθήσουν από το iPhone και τους ιστότοπους του ραδιοφωνικού σταθμού του Βατικανού www.radiovaticana.org, τον ιστότοπο www.pope2you.net και τον ιστότοπο του παπικού συμβουλίου www.pccs.va όλες τις θρησκευτικές εκδηλώσεις στη διάρκεια των Χριστουγέννων στις οποίες θα προΐσταται ο πάπας, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ραδιοφωνικός σταθμός Radio Vatican.

Η λειτουργία της παραμονής των Χριστουγέννων, την Παρασκευή το βράδυ, και το καθιερωμένο οικουμενικό μήνυμα urbi et orbi το Σάββατο το μεσημέρι, καθώς και η λειτουργία για την παγκόσμια ημέρα ειρήνης την 1η Ιανουαρίου θα μεταδοθούν απευθείας μέσω βίντεο.

Σχόλια θα είναι διαθέσιμα σε 6 γλώσσες: τα ιταλικά, τα γαλλικά, τα αγγλικά, τα γερμανικά, τα ισπανικά και τα πορτογαλικά. Σχόλια στα κινεζικά θα είναι διαθέσιμα για τη λειτουργία της παραμονής των Χριστουγέννων και στα αραβικά για τη λειτουργία της 1ης Ιανουαρίου.