ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Μείωση της τιμής του Playstation3 μέσα στο 2011;

Δημοσίευση 24 Φεβρουαρίου 2011, 08:50 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Μείωση της τιμής του Playstation3 μέσα στο 2011;
Facebook Twitter Whatsapp

Σύμφωνα με τον αναλυτή Michael Pachter, πιθανότατα εντός του έτους θα δούμε σημαντική μείωση της τιμής του PS3.

Σύμφωνα με τον αναλυτή Michael Pachter, πιθανότατα εντός του έτους θα δούμε σημαντική μείωση της τιμής του PS3.

Η «κατάταξη» των κονσολών της εποχής μας δεν έχει αλλάξει και πολύ από όταν έκαναν την πρώτη εμφάνιση τους: το Wii εξακολουθεί να είναι η δημοφιλέστερη, ακολουθούμενο από το Xbox 360 με τρίτο το Playstation 3. Τον τελευταίο καιρό, με τη συλλογή τίτλων του να έχει πια «ωριμάσει» και το κόστος του να έχει μειωθεί, το Playstation 3 δείχνει ανοδική τάση, ενώ χάρη σε σημαντικούς τίτλους που ήδη κυκλοφόρησαν ή θα κυκλοφορήσουν εντός του έτους, η κατάσταση για αυτό αναμένεται να βελτιωθεί περισσότερο. Και σύμφωνα με τον αναλυτή της Wedbush Securities, Michael Pachter, το ακόμη καλύτερο θα είναι πως ίσως δούμε μια σημαντική μείωση της τιμής του.

Για να γίνει κατανοητό το σκεπτικό του, αξίζει να θυμίσουμε πως οι εταιρείες παραγωγής κονσολών αποκομίζουν περισσότερα έσοδα από τις πωλήσεις παιχνιδιών για αυτές από ό,τι από τις ίδιες τις πωλήσεις των κονσολών τους .

Αντίθετα, οι πωλήσεις των ίδιων των κονσολών συχνά όχι μόνο δεν «φέρνουν έσοδα» αλλά συνοδεύονται και από κόστος –σαν να λέμε πως «Sony και Microsoft μας… χορηγούν για να τις αγοράσουμε», αφού οι εταιρείες αισιοδοξούν πως όσοι τις αγοράσουν θα συνεχίσουν να αγοράζουν παιχνίδια για αυτές – χάρη στα οποία «θα κάνουν απόσβεση» και, μακροπρόθεσμα, θα έχουν έσοδα. Και ακριβώς για αυτό θεωρητικά συμφέρει τη Sony «να ρίξει» το κόστος του Playstation 3, σε συνδυασμό με την κυκλοφορία πολλών νέων και εντυπωσιακών τίτλων.

Μια μείωση κόστους μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένες πωλήσεις της κονσόλας, με τους αγοραστές της να σπεύδουν να αποκτήσουν και αρκετούς από τους «νέους και δελεαστικούς» τίτλους. Ακριβώς για αυτό ο Michael Pachter αναμένει πως ίσως το Playstation 3 να κοστίζει μέχρι και $199, σε σχέση με τη σημερινή τιμή των $299 για το μοντέλο με δίσκο 160GBs, μέχρι τον Ιούνιο του έτους. Ίσως η Sony να αναγκαστεί να μειώσει το κόστος του, αν θέλει να συνεχίσει «να φαίνεται ελκυστικό», αφού –σύμφωνα με τον ίδιο- εντός του έτους αναμένουμε και μείωση τιμής του βασικού ανταγωνιστή του, του Xbox 360.

Όπως και να έχει, όποιας από τις κονσόλες και αν μειωθεί (πρώτο) το κόστος, τελικός κερδισμένος βγαίνει ο απλός καταναλωτής.