ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Εφαρμογή ενημερώνει για τους χωρισμούς στο Facebook

Δημοσίευση 24 Φεβρουαρίου 2011, 10:37 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Εφαρμογή ενημερώνει για τους χωρισμούς στο Facebook
Facebook Twitter Whatsapp

"Σου αρέσει κάποιος (που είναι στο Facebook). Είναι σε σχέση. Γίνε ο πρώτος που θα μάθει όταν χωρίσουνε".

"Σου αρέσει κάποιος (που είναι στο Facebook). Είναι σε σχέση. Γίνε ο πρώτος που θα μάθει όταν χωρίσουνε".

Αυτές οι τρεις φράσεις συνοψίζουν τη φιλοσοφία του Breakup Notifier, μίας εφαρμογής ενός προγραμματιστή για το facebook που σου στέλνει e-mail όταν το ή τα αντικείμενα του πόθου σου είναι πλέον ξανά στην ελεύθερη αγορά...

Κάποτε, τα πράγματα ήταν περίπλοκα. Αν ένας εκπρόσωπος του έτερου φύλου (ή και του ίδιου) σε έλκυε ερωτικά, έπρεπε να ψαρέψεις την κατάσταση, να ρωτήσεις φίλους αν ξέρουν αν παίζει κάτι, και γενικά να μπεις σε μεγάλο μπελά.

Η έλευση του facebook και του relationship status ήρθε να απολοποιήσει τα πράγματα. Στις περισσότερες των περιπτώσεων, με μια ματιά βλέπεις το αν ο (μελλοντικός) σύντροφος των ονείρων σου είναι σε σχέση, παντρεμένος, ή αν είναι ελεύθερος και ωραίος. Βεβαίως αυτό επαφίεται στην ειλικρίνεια του ίδιου του χρήστη που έχει ορίσει το relationship status, αλλά ας υποθέσουμε ότι αυτό δεν είναι και μεγάλο πρόβλημα.Όλα καλά ως εδώ. Τι κι αν ο άνθρωπος των ονείρων μας είναι σε σχέση? Όλα κάποτε τελειώνουν, όλοι οι έρωτες πληγώνουν, και οι στατιστικές λένε πως είναι πολύ πιθανό κάποια στιγμή να χωρίσει.

Εδώ έρχεται το breakup notifier. Με το που το εγκαθιστάτε στο facebook, σας βάζει να διαλέξετε ποιά άτομα από τους φίλους σας θέλετε να παρακολουθεί (γιατί μπορεί να θέλετε να το παίξετε σε πολλά ταμπλώ). Στη συνέχεια, όποιο απ' αυτά τα άτομα αλλάξει το relationship status του, θα ειδοποιηθείτε άμεσα με e-mail, ώστε να μην χάσετε δευτερόλεπτο απ' το να προσφέρετε μια παρήγορη αγκαλιά.

Από τη μία ακούγεται σαν καλή ιδέα, από την άλλη είναι και λίγο creepy, για να πούμε την αλήθεια. Και είμαι βέβαιος πως αν διαδοθεί περισσότερο, πολύς κόσμπος μπορεί να το σκεφτεί δύο φορές πριν αλλάξει το status του στο facebook...