ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το BlackBerry PlayBook έρχεται στις 10 Απριλίου

Δημοσίευση 4 Μαρτίου 2011, 14:19 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Το BlackBerry PlayBook έρχεται στις 10 Απριλίου
Facebook Twitter Whatsapp

Η απάντηση της RIM στο iPad 2, το BlackBerry Playbook, έρχεται στις 10 Απριλίου όπως αναφέρουν πηγές του Boy Genious Report.

Η απάντηση της RIM στο iPad 2, το BlackBerry Playbook, έρχεται στις 10 Απριλίου όπως αναφέρουν πηγές του Boy Genious Report.

Η ημερομηνία που μας δίνουν είναι μέσα στο στόχο της RIM, που όπως μάθαμε στην φετινή CES, ήταν το 1ο τρίμηνο του έτους. Το OS που θα φέρει το tablet θα ολοκληρωθεί στις 31/3, παρόλαυτα, όσοι αγοράσουν το PlayBook, θα πρέπει να κατεβάσουν ένα update που θα είναι διαθέσιμο από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας του.

Μετά από την ανακοίνωση του BlackBerry PlayBook, παρατηρήθηκαν κάποια κοινά χαρακτηρηστικά με το WebOS, με αποτέλεσμα η HP να μην βλέπει τόσο καλοπροαίρετα τις ομοιότητες αυτές, αφήνοντας να εννοηθεί πως το interface του PlayBook είναι μια απομίμηση του λειτουργικού της HP. Ο Jon Oakes της HP έριξε λάδι στη φωτιά, λέγοντας πως η εταιρεία του θα συνεχίσει να καινοτομεί και η RIM, βλέποντας την αξία του WebOS, θα ακολουθεί κάνοντας παρόμοιες αλλαγές. Η απάντηση της RIM δεν άργησε να έρθει, υποστηρίζοντας πως το interface του λειτουργικού της είναι αποτέλεσμα καλού σχεδιασμού και τίποτα παραπάνω. Επίσης πρόσθεσε, πως η εταιρεία που ανέλαβε τον σχεδιασμό του PlayBook, η QNX, ίσως να είχε την ιδεά για το interface πολύ πριν συνεργαστεί με την RIM, ρίχνοντας έτσι τις όποιες κατηγορίες απομίμισης στην QNX.

Για όσους δεν θυμούνται τα χαρακτηριστικά του, το νέο tablet θα έχει οθόνη TFT 7”, 1 GB μνήμη RAM και ο επεξεργαστής του είναι διπύρηνος στο 1 GHz. Θα έρθει σε 3 εκδόσεις, των 16, 32 και 64 GB αντίστοιχα. Όσον αφορά τη δυνατότητα λήψης φωτογραφιών/video, το BlackBerry PlayBook θα έχει μία 5 MP camera από πίσω με δυνατότητα λήψης video με 1080p, και μία 3 MP στο μπροστινό μέρος. Συγκριτικά με το iPad 2, η RIM κερδίζει στην camera, ενώ οι δύο εταιρείες έρχονται ισόπαλες στο θέμα του επεξεργαστή (από 1 GHz το καθένα) και της χωρητικότητας του δίσκου τους (16 GB, 32 GB ή 64 GB). Όλα τα παραπάνω δύσκολα θα είναι αρκετά για να ξεπεράσουν τις πωλήσεις που θα κάνει το iPad 2 που περιμέναμε μέχρι χθες. Έτσι, η RIM είναι πολύ πιθανό να ακολουθήσει την ίδια τακτική της Apple με διάφορα leaks, όσο πλησιάζουμε στην ημερομηνία κυκλοφορίας του νέου tablet.