ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Δωρεάν υπηρεσία 3D από τη Samsung

Δημοσίευση 17 Μαΐου 2011, 12:16 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Δωρεάν υπηρεσία 3D από τη Samsung
Facebook Twitter Whatsapp
Αναγνωρίζοντας την έλλειψη «3D περιεχόμενου», η Samsung δημιούργησε μια 3D υπηρεσία μέσω της οποίας οι κάτοχοι τηλεοράσεων 3D της εταιρείας, θα μπορούν να δουν πέρα από… «επίπεδες» ταινίες και εκπομπές.
Αναγνωρίζοντας την έλλειψη «3D περιεχόμενου», η Samsung δημιούργησε μια 3D υπηρεσία μέσω της οποίας οι κάτοχοι τηλεοράσεων 3D της εταιρείας, θα μπορούν να δουν πέρα από… «επίπεδες» ταινίες και εκπομπές. Όπως και οι περισσότερες μεγάλες εταιρείες κατασκευής οθονών/τηλεοράσεων, έτσι και η Samsung παράγει πια και αρκετά μοντέλα που υποστηρίζουν την προβολή 3D περιεχόμενου. Μόνο που, δυστυχώς, το «3D περιεχόμενο» δεν έχει ακόμη επεκταθεί αρκετά, και συνήθως ο κάτοχος της τηλεόρασης πρέπει να το… ψάξει – αγοράζοντας ταινίες 3D σε Blu-ray ή τα λίγα παιχνίδια που υποστηρίζουν 3D στο PlayStation 3 (ή, για τους πιο… φανατικούς, συνδέοντας το PC του στην τηλεόραση για να μπορεί να δει τα παιχνίδια του «σε 3D» σε αυτήν). Φυσικά, τίποτα από αυτά δεν είναι το ίδιο εύκολο με το «να αλλάζεις κανάλι», και έτσι η Samsung αποφάσισε να δημιουργήσει ακριβώς αυτό: ένα «κανάλι» που θα είναι προσβάσιμο από τις τηλεοράσεις της και θα παρουσιάζει 3D εκπομπές και ταινίες «on demand».

Η υπηρεσία θα «ανοίξει τις πύλες» της στην Αγγλία μέσω μιας εφαρμογής, με όνομα «Explore 3D», προσβάσιμης από τη δυνατότητα των τηλεοράσεων της, Samsung Smart Hub. Αρχικά, σε αυτό θα μπορεί κανείς να βρει γύρω στους 20 διαφορετικούς τύπους εκπομπών, από ταινίες και μουσικά videoclips μέχρι παιδικές εκπομπές, ενώ αναμένεται πως στο μέλλον η υπηρεσία θα επεκταθεί περισσότερο. Για την ώρα, μόνο η Dreamworks έχει ανακοινωθεί ως μια από τις εταιρείες που θα «διαθέτουν περιεχόμενο» στην υπηρεσία.

Πηγή: TechRadar