ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

400% άνοδο στα κακόβουλα προγράμματα των Android

Δημοσίευση 18 Μαΐου 2011, 13:34 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
400% άνοδο στα κακόβουλα προγράμματα των Android
Facebook Twitter Whatsapp
Η Juniper Networks αναφέρει ότι τα κακόβουλα προγράμματα των Android έχουν σημειώσει άυξηση 400% κατά τους τελευταίους 18 μήνες. Το κατάστημα εφαρμογών Android φαίνεται να είναι το μεγαλύτερο σημείο διανομής κακόβουλου λογισμικού για κινητά τηλέφωνα.
Η Juniper Networks αναφέρει ότι τα κακόβουλα προγράμματα των Android έχουν σημειώσει άυξηση 400% κατά τους τελευταίους 18 μήνες. Το κατάστημα εφαρμογών Android φαίνεται να είναι το μεγαλύτερο σημείο διανομής κακόβουλου λογισμικού για κινητά τηλέφωνα. Η εφαρμογή με κακόβουλο λογισμικό, DroidDream, έχει μολύνει περισσότερους από 50.000 χρήστες και βρίσκεται ακόμα σε διαδικασία αφαίρεσης. Με πάνω από 100 εκατομμύρια συσκευές Android online και προσθήκη 400.000 κάθε μήνα (βάση εκτιμήσεως), είναι απόλυτα λογικό να έχουν γίνει στόχος των hackers. Είναι ένα αναξιόπιστο κατάστημα ηλεκτρονικών αγορών που μπορεί ανά πάσα στιγμή να κλέψουν ευαίσθητα δεδομένα επίδοξοι κλέφτες.

Υπάρχουν πολλές νέες επιλογές ασφάλειας που διατίθενται στην αγορά Android, συμπεριλαμβανομένης της νέας έκδοσης Webroot και της δωρεάν εφαρμογής ασφάλειας AVG.

Το Webroot Mobile Security σαρώνει τις εφαρμογές για κακόβουλο λογισμικό, πριν εγκατασταθούν στη συσκευή, καθώς επίσης σαρώνει συνδέσμους και διευθύνσεις URL για να εμποδίζει τις επιθέσεις phishing. Αυτό είναι ένα πολύ καλό χαρακτηριστικό αλλά αυτό που το κάνει πραγματικά τέλειο είναι ότι, όταν σας κλέψουν τη συσκευή μπορείτε από τον υπολογιστή σας να χρησιμοποιήσετε αυτή την εφαρμογή για να διαγράψετε όλα τα στοιχεία που έχετε αποθηκεύσει στο κινητό σας και να μη μπορέσει ο κλέφτης να τα χρησιμοποιήσει.

Το γεγονός ότι τα android malware έχουν σημειώσει άνοδο αποδίδεται κατά κύριο λόγο, στη μαζική κυκλοφορία των εφαρμογών στην αγορά. Ο αριθμός των εφαρμογών έχει πολλαπλασιαστεί από 50.000 τον Μάιο του 2010 σε πάνω από 200.000 σήμερα και λόγω αυτού δεν υπάρχει ο χρόνος διεξοδικού ελέγχου πριν την κυκλοφορία τους.

Συμβουλή μας:  Να διαχειρίζεστε το Android κινητό σας όπως ακριβώς τον ηλεκτρονικό υπολογιστή και να κρατάτε το λογισμικό ασφάλειας πάντα ενημερωμένο για την αποφυγή δυσάρεστων εκπλήξεων.


Πηγή: secnews.gr