ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Εκδηλώσεις για το «Ανοιχτό Λογισμικό» ανά την Ελλάδα!

Δημοσίευση 20 Μαΐου 2011, 18:08 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Εκδηλώσεις για το «Ανοιχτό Λογισμικό» ανά την Ελλάδα!
Facebook Twitter Whatsapp
Μια σειρά από εκδηλώσεις διοργανώνει η Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ) σε διάφορες πόλεις. Στόχος είναι η ενημέρωση των ενδιαφερομένων για τις νέες εξελίξεις σχετικά με το ΕΛ/ΛΑΚ και η προσέλκυση περισσότερων δημιουργών, στην από κοινού ανάπτυξη έργων λογισμικού στη χώρα μας.
Μια σειρά από εκδηλώσεις διοργανώνει η Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ) σε διάφορες πόλεις. Στόχος είναι η ενημέρωση των ενδιαφερομένων για τις νέες εξελίξεις σχετικά με το ΕΛ/ΛΑΚ και η προσέλκυση περισσότερων δημιουργών, στην από κοινού ανάπτυξη έργων λογισμικού στη χώρα μας. Στην Αθήνα, ξεκίνησε σήμερα σχετικό συνέδριο στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου), το οποίο ολοκληρώνεται αύριο. Την Κυριακή 22 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν αντίστοιχες ημερίδες στη Θεσσαλονίκη (Πανεπιστήμιο Μακεδονίας), στο Ηράκλειο (Πανεπιστήμιο Κρήτης) και στη Λάρισα (ΤΕΙ Λάρισας).

Στις εκδηλώσεις, όπου η είσοδος είναι ελεύθερη, συμμετέχουν ως ομιλητές διεθνείς προσωπικότητες του χώρου του ανοικτού/ελεύθερου λογισμικού, όπως οι Italo Vignoli (Document Foundation), Erik Duval, Milo Oostergo (Zarafa), Stefano Zacchiroli (Debian Project Leader), Javier Ruiz (Open Rights Group) και Gokmen Goksel (Pardus).

Μεταξύ άλλων, συζητιούνται θέματα όπως τα Ανοιχτά Πρότυπα και το Ανοιχτό Περιεχόμενο ως θεμέλια ανάπτυξης του διαδικτύου, τα Ανοιχτά Μοντέλα Επιχειρηματικότητας (Επιχειρείν με ανοιχτό λογισμικό), πώς και γιατί το Ανοιχτό Λογισμικό ταιριάζει με το Δημόσιο κ.α.

Παράλληλα, διοργανώνονται εργαστήρια για την εκπαίδευση και την πρακτική εξοικείωση με συγκεκριμένα λογισμικά ανοικτού κώδικα από Έλληνες και ξένους δημιουργούς. Τα εργαστήρια καλύπτουν ευρύ φάσμα εφαρμογών Ελεύθερου και Ανοικτού Λογισμικού όπως: Φτιάξε το δικό σου YouTube με ΕΛΛΑΚ, Αρχιτεκτονικές υπολογιστικού νέφους (Cloud) μεγάλης διαθεσιμότητας, Χτίζοντας ένα δίκτυο Open-Mesh κ.ά.