ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Κλεπταποδοχή το downloading φωτογραφιών μέσω Facebook

Δημοσίευση 22 Μαΐου 2011, 15:34 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Κλεπταποδοχή το downloading φωτογραφιών μέσω Facebook
Facebook Twitter Whatsapp
Κλεπταποδοχή θεωρείται σύμφωνα με την αστυνομία της Αυστραλίας η αποδοχή φωτογραφίας στο Facebook χωρίς την έγκριση του χρήστη. Η απόφαση πάρθηκε με αφορμή τη σύλληψη ενός δημοσιογράφου του εκδοτικού συγκροτήματος Φέρφαξ.
Κλεπταποδοχή θεωρείται σύμφωνα με την αστυνομία της Αυστραλίας η αποδοχή φωτογραφίας στο Facebook χωρίς την έγκριση του χρήστη. Η απόφαση πάρθηκε με αφορμή τη σύλληψη ενός δημοσιογράφου του εκδοτικού συγκροτήματος Φέρφαξ. Ο δημοσιογράφος, Μπεν Γκράμπ, συνελήφθη όταν χρησιμοποίησε τη συγκεκριμένη φωτογραφία, για να αποδείξει τα νομικά κενά που υπάρχουν με τη χρήση υλικού από το Facebook.

Ο αστυνομικός επιθεωρητής, Μπράϊαν Χάι υποστήριξε ότι υπάρχουν πολλά κενά στη νομοθεσία αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας των νέων τεχνολογιών στην επικοινωνία. Και ομολόγησε πως η περίπτωση του Μπεν Γκραμπ αποτελεί ένα «τεστ» για την ισχύουσα νομοθεσία.

«Η αποδοχή μιας φωτογραφίας από το Facebook ή η δημοσίευσή της, χωρίς την έγκριση του χρήστη της, είναι σαν να αποδέχεσαι μια κλεμμένη συσκευή τηλεόρασης», δήλωσε ο αστυνομικός επιθεωρητής.
Πηγή: cosmo.gr