ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Αναβάθμιση του MacBook Pro

Δημοσίευση 22 Μαΐου 2011, 18:16 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Αναβάθμιση του MacBook Pro
Facebook Twitter Whatsapp
Ένα καινούριο MacBook Pro δεν είναι δα και συνταρακτικό νέο, µιας και η Apple φροντίζει να αναβαθµίζει τη σειρά –έστω και ελαφρώς– κάθε χρόνο, µε ακρίβεια ελβετικού ρολογιού.
Ένα καινούριο MacBook Pro δεν είναι δα και συνταρακτικό νέο, µιας και η Apple φροντίζει να αναβαθµίζει τη σειρά –έστω και ελαφρώς– κάθε χρόνο, µε ακρίβεια ελβετικού ρολογιού. Κι όμως, αυτήν τη χρονιά οι αναβαθμίσεις μόνο «ελαφριές» δεν μπορούν να χαρακτηριστούν, καθώς ολόκληρη η σειρά συσκευών πλέον εφοδιάζεται με τους νέους και πανίσχυρους επεξεργαστές Core i7 Sandy Bridge της Intel. Μάλιστα, τα μοντέλα 15 και 17 ιντσών έχουν και νέες κάρτες γραφικών της AMD. Ας δούμε λοιπόν το 15άρι που είχαμε στα χέρια μας και που εξοπλίζεται με τον τετραπύρηνο Core i7, ο οποίος είναι συγχρονισμένος στα 2,2GHz και έχει ενσωματωμένο και το κύκλωμα γραφικών.

Οι επιδόσεις του notebook είναι πραγματικά εντυπωσιακές, η εναλλαγή των apps γίνεται αστραπιαία, ενώ και οι εφαρμογές που υποστηρίζουν τους πολλαπλούς πυρήνες ανταποκρίνονται επίσης με εντυπωσιακούς ρυθμούς. Το νέο MacBook έχει βελτιώσει σημαντικά και τις επιδόσεις του στα γραφικά, καθώς το νέο ενσωματωμένο Intel HD 3000 είναι ταχύτερο από τον προκάτοχό του, ενώ διαθέτει και Turbo Boost 2 για επιπλέον ισχύ σε απαιτητικές συνθήκες –βλέπε επεξεργασία βίντεο HD ή gaming.

Την πραγματική διαφορά στα γραφικά, πάντως, την κάνει το AMD Radeon HD6750M όταν «πιάνει» δουλειά, με τα παιχνίδια να τρέχουν πια απροβλημάτιστα. Για παράδειγμα, στις δοκιμές μας το «Doom 3» έτρεξε 42% ταχύτερα απ’ ό,τι στο προηγούμενο MacBook, ενώ και το «Call of Duty 4» έδωσε σχεδόν 85 frames –ρυθμός άκρως ικανοποιητικός για τον χαρακτήρα του laptop.

Οι αναβαθμίσεις συνεχίζονται και με την προσθήκη της θύρας Thunderbolt, η οποία επιτρέπει μεταφορά δεδομένων με ταχύτητες έως και 10Mbps. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μια ταινία HD μπορεί πλέον να μεταφερθεί μέσα σε μόλις 30 δευτερόλεπτα.

Φυσικά, τα συμβατά περιφερειακά αυτήν τη στιγμή είναι λίγα, κατάσταση που αναμένεται να αλλάξει σύντομα. Η οθόνη της Apple παραμένει εντυπωσιακή, αν και πάσχει λίγο σε ευκρίνεια κάτω από έντονο φωτισμό, ενώ και η αυτονομία της μπαταρίας βρίσκεται σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα, αφού κατάφερε να μας δώσει 4 ώρες και 45 λεπτά Ιnternet browsing μέσω Wi-Fi. Βελτιωμένη είναι η ενσωματωμένη κάμερα, η οποία πλέον έχει ανάλυση 720p και επιτρέπει video chat μέσω FaceTime.

Έχουμε και λέμε: ισχυρότερος επεξεργαστής, βελτιωμένα γραφικά, θύρα Thunderbolt και το κλασικό, design της Apple. Είναι σίγουρα η καλύτερη στιγμή για να αγοράσετε ένα MacBook Pro, ιδιαίτερα αν έχετε υψηλές απαιτήσεις σε επεξεργασία ήχου, βίντεο ή φωτογραφίας.

Πηγή: Isquare.gr