ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Τα Windows 8 ετοιμάζονται για το 2012

Δημοσίευση 24 Μαΐου 2011, 13:48 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Τα Windows 8 ετοιμάζονται για το 2012
Facebook Twitter Whatsapp
Οι πληροφορίες από το Ρέντμοντ -όπου βρίσκεται και η έδρα της Microsoft- ανέφεραν ότι ετοιμάζονται τα Windows 8 και ότι θα κυκλοφορήσουν μέσα στο 2012.
Οι πληροφορίες από το Ρέντμοντ -όπου βρίσκεται και η έδρα της Microsoft- ανέφεραν ότι ετοιμάζονται τα Windows 8 και ότι θα κυκλοφορήσουν μέσα στο 2012. Όμως, επισήμως δεν υπήρχε κάποια ανακοίνωση ή δήλωση. Σε ομιλία του σε συνέδριο για δημιουργούς λογισμικού στο Τόκιο, ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft, Στιβ Μπάλμερ ανακοίνωσε ότι η επόμενη γενιά των Windows, θα ονομάζεται -όντως- Windows 8 και θα κυκλοφορήσει -επίσης όντως- το 2012. Αυτό που δεν είπε είναι η ημερομηνία της διάθεσης των Windows 8 καθώς και το ότι -αυτό σύμφωνα με πληροφορίες- θα υπάρξουν το 2012 και τα Windows Phone 8, η επόμενη πλατφόρμα της Microsoft για smartphones όπου εκεί ουσιαστικά θα φανούν και τα αποτελέσματα της συνεργασίας με τη Nokia. Ο κ. Μπάλμερ επεσήμανε πάντως ότι τα Windows 8 προορίζονται για διαφορετικές κατηγορίες συσκευών.

Το νέο λειτουργικό σύστημα αναμένεται να είναι διαφορετικό ως προς την εμφάνιση αν και η κύρια διαφορά του είναι πως θα υποστηρίζει επεξεργαστές της ARM που καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια και χρησιμοποιούνται και σε tablets. Το ερώτημα είναι αν θα δούμε εκδόσεις των Windows 8 που θα διαφοροποιούνται ανάλογα με τον επεξεργαστή για τον οποίο προορίζονται ή γενικότερα θα είναι ένα περισσότερο ελαφρύ λειτουργικό σύστημα που θα δίνει μεγάλη έμφαση και στο cloud computing.Πηγή: inews.gr