ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Google: Τα κάναμε «θάλασσα» με την κοινωνική δικτύωση

Δημοσίευση 2 Ιουνίου 2011, 12:09 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Google: Τα κάναμε «θάλασσα» με την κοινωνική δικτύωση
Facebook Twitter Whatsapp
Ο Eric Schmidt, εκτελεστικός πρόεδρος της Google, μιλώντας στο συνέδριο D9 που οργάνωσε το μεγάλο ιστολόγιο τεχνολογίας AllThingsD, παραδέχτηκε πως προσπάθησε να έρθει σε επαφή με το Facebook με σκοπό την συνεργασία μαζί του, αλλά δεν τα κατάφερε και έτσι έχασε το τρένο της κοινωνικής δικτύωσης.
Ο Eric Schmidt, εκτελεστικός πρόεδρος της Google, μιλώντας στο συνέδριο D9 που οργάνωσε το μεγάλο ιστολόγιο τεχνολογίας AllThingsD, παραδέχτηκε πως προσπάθησε να έρθει σε επαφή με το Facebook με σκοπό την συνεργασία μαζί του, αλλά δεν τα κατάφερε και έτσι έχασε το τρένο της κοινωνικής δικτύωσης. Ο Schmidt, είχε προβλέψει την απειλή του Facebook, το οποίο προσελκύει περισσότερες online διαφημίσεις και εμποδίζει την οικονομική ανάπτυξη της Google και πρόσθεσε πως «Τα έκανα θάλασσα. Πριν από τρία χρόνια έγραφα υπομνήματα και συζητούσα αυτό το γενικό πρόβλημα. Γνώριζα ότι έπρεπε να κάνω κάτι αλλά απέτυχα να το κάνω. Ένας διευθύνων σύμβουλος πρέπει να αναλαμβάνει τις ευθύνες του».

Επίσης προσπάθησε πολλές φορές να διαπραγματευτεί την συνεργασία της εταιρείας του με το Facebook αλλά πάντα έβρισκε την πόρτα κλειστή. Τελικά το Facebook προτίμησε να συνεργαστεί με τη Microsoft, στην οποία ανήκει σήμερα το 1.6% της εταιρείας.

Πηγή: inews.gr